Легенди про чай

Легенди про чай

20.04.16 17:52 0 2824

Культура і виробництво чаю мають багатовікову історію. Китайці першими відкрили таємницю чайного листа, саме тому звичай пити чай першим серед усіх зявився саме в цій країні. Про відкриття дивовижних властивостей чаю існує безліч легенд. Одну з цих легенд нам розповість Федоров А. К. - співробітник інтернет-магазину: http://arttea.com.ua, в якому ви можете придбати різноманітні чаї зі всіх куточків світу.

Легенда № 1

В сиву давнину пастухи помітили одну дивну особливість в поведінці овець і кіз свого стада після того, як вони поїдять листя якогось вічнозеленого деревця, - тварини ставали жвавими і легко піднімалися на гору. Пастухи вирішили спробувати дію цього листя на собі. Вони висушили і заварили в окропі листя цієї рослини. Вийшов на рідкість ароматний, смачний і бадьорящий настій.

Легенда № 2

Чай був відкритий китайським імператором Шень Нуном (2737 - 2697 роках до нашої ери). Імператор мав особливий дар розпізнавати властивості тих чи інших рослин. Він дав людям сою та лікарські рослини, навчив орати землю. Одного разу, спускаючись з гір, імператор захотів пити, і в його чашку з окропом з дерева впав якийсь листок. Шень Нун спробував напій і відчув приплив бадьорості і відправився в подальший шлях набагато раніше наміченого часу. Імператору сподобався ніжний зелений колір, аромат і терпкий смак чайного листа. Вивчивши його незвичайні властивості, імператор Шень Нун застосовував чайний лист як протиотруту, пробуючи невідомі рослини. Він поклав початок культурі розведення і споживання чаю.

Легенда № 3

Ще 1-на гіпотеза належить буддистам Китаю. Давним давно, розповідають монахи, жив монах Бодхідхарма. 1-го разу, він дуже довго медитував і відчув, що очі його уже зліпаються. Бодхідхарма достить довго опирався сну, але, зрештою, втома його перемогла і він міцно заснув. Коли ж монах прокинувся, він так на себе розсердився, що зі злості вирвав повіки та кинув їх на землю. На тому місці виріс дивовижний кущ з гарними листками. А вже потім учні Бодхідхарми почали заварювати данне листя, настій що знімав втому, відганяв сон та вселяв бадьорість.

Висновки

Як завжди у всіх цих легендах і міфах вигадка переплітається з реальністю. Але, так чи інакше, чай заволодів серцями людей. Століттями люди вивчали властивості чаю, способи його вирощування і обробки. У таких країнах, як Китай і Японія виробився цілий ритуал заварювання чаю. Про чай складалися вірші і легенди. І до цього дня цей чарівний напій не залишає людей байдужими.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Чернівці: Електронна ...

КОМЕНТАРІ