Децентралізація на Чернігівщині

Децентралізація на Чернігівщині

21.04.16 16:47 0 555
В країні триває децентралізація та реформування територіального устрою. На Чернігівщині вже створено п'ять об'єднаних територіальних громад. Як зробити, аби на теренах області цей процес проходив швидше?

Щоб обговорити питання впровадження децентралізаційної реформи та напрацювати спільні шляхи, зібрали форум керівників територіальних громад. До заходу приєднались і народні депутати України, керівництво області та міста.

Процес реформування місцевого самоврядування, за словами голови облради Ігоря Вдовенка, є неминучим і пройти його доведеться. Проте, через складну демографічну ситуацію в області, постійне недофінансування окремих галузей, створення спроможних громад буде досить не простим. Адже кожна з них, як зазначає голова облдержадміністрації Валерій Куліч, повинна мати й утримувати центр надання адмінпослуг, заклади освіти, медицини тощо.

Процес децентралізації включає в себе дві складові - політичну і матеріальну, зауважує Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Так, територіальна громада міста отримала більше коштів для вирішення нагальних проблем. Але на них щороку додаються навантаження у вигляді, наприклад, професійно-технічних закладів або інші видатки, які невілюють фінансову складову децентралізації. Разом з тим неможливо абстрагуватися від необхідності проведення цього процесу в Україні. На його переконання, треба оптимізувати видатки, об'єднувати громади, а тим самим реформувати місцеве самоврядування.

ТРА «Новий Чернігів»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ