У Чернігові облаштують додаткові торгові місця для продажу продукції з присадибних ділянок

У Чернігові облаштують додаткові торгові місця для продажу продукції з присадибних ділянок

21.04.16 17:40 0 555
У Чернігові суб'єкти господарювання, що забезпечують функціонування міських ринків, повинні до 22 квітня проаналізувати ситуацію щодо кількості осередків стихійної торгівлі на прилеглій території. Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Проаналізовані результати щодо кількості вільних торгових місць на ринках (прилавків (столів), контейнерів, кіосків, палаток), а також щодо готовності облаштування додаткових торгових місць для продажу продукції з присадибних ділянок, приватних господарств приймаються управлінням економічного розвитку міста міської ради.

У документі зазначено, що систематичні профілактичні рейди у місцях вуличної торгівлі та на стихійних ринках здійснюватимуть представники міського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області, управління патрульної поліції м. Чернігова, районних у м. Чернігові рад, КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» та Екологічної інспекції КП «АТП - 2528» міської ради.

Ці заходи будуть проводитися з метою забезпечення дотримання вимог Правил роботи дрібнороздрібної торгової мережі, порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення на ринку споживчих товарів санітарних норм і правил, для припинення торгівлі у невстановлених місцях, захисту прав споживачів та попередження вчинення адміністративних правопорушень у сфері торгівлі.

За інформацією управління економічного розвитку міста міської ради його представники з 4 по 11 квітня вже здійснювали профілактичні рейди у місцях вуличної торгівлі та на стихійних ринках на розі проспекту Перемоги та вулиці Жабинського.

За результатами проведених рейдів, спільно з ДП «Риночник» ЗАТ «Чернігівський ремонтно-монтажний комбінат» на частині ринку «Привокзальний» (пр. Перемоги, 9) розроблено схему розміщення столів, де представники малозахищених верств населення зможуть продавати молочну продукцію, не порушуючи санітарно-гігієнічних норм. Крім того, додатково облаштовано місця для торгівлі сільськогосподарською продукцією та саджанцями. Це призвело до покращення благоустрою міста, дотримання санітарно-гігієнічних умов праці, припинення порушень у сферах торгівлі та захисту прав споживачів.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковина увійшла до ...

КОМЕНТАРІ