Чим займаються іноземні інвестори на Житомирщині

Чим займаються іноземні інвестори на Житомирщині

21.04.16 12:26 0 667
Житомирська область має велику кількість інвесторів, які працюють в нашому регіону та сплачують податок до обласного бюджету. До лідерів країн-інвесторів входять Кіпр, Нідерланди, Швейцарія, Німеччина.

«На сьогоднішній день компанія з Нідерландів інвестувала 36,5 млн доларів США в нашу область. Це досить значна сума, якщо зважати на те, що загальна сума за 2015 рік складає близько 250 млн доларів США. За рахунок цих коштів впроваджено низку інвестиційних проектів, зокрема, ТОВ «Юроламбер» і ТОВ «Юроламбер Трейд» (обробка та реалізація деревини). Такі потужні проекти «Грайф Фрексіблс Україна» – це виробник штучних і синтетичних волокон, ТОВ фірма «ДМ» – це діяльність у сфері автомобільно-вантажного транспорту, перевезення та ТОВ «ISM Україна» – розроблення стандартного програмного забезпечення, сфера IT», – зазначив директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило.

Процес залучення інвесторів до співпраці в нашій області проходить доволі просто. Перш за все, департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації створює зведений каталог інвестиційних проектів, у якому розміщуються певні ідеї та проекти для роботи. На сьогоднішній день цей каталог має близько 90 ідей і постійно оновлюється. Другий етап це, так зване, «просування» проектів: розсилка іноземним представникам, широка діяльність департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА та інтерактивна карта області.

Також в області працює Рада з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації, яка була створена ще у 2014 році. Її завдання – сприяти залученню вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку області, формувати привабливий інвестиційний імідж Житомирщини та сприятливі умови для реалізації інвестиційних проектів. За підсумками засідання ради підписуються меморандуми з інвесторами. Рада вже має свої досягнення – підписані меморандуми про співпрацю між облдержадміністрацією та «Кромберг енд Шуберт», ТОВ «Чуднівський елеватор АІК», ПП «Альфа-Фенікс» та ТОВ «Грінтех», які підписав голова Житомирської ОДА Сергій Машковський у минулому році.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку “Писанковий ...

КОМЕНТАРІ