На Вінничині вирішення нагальних питання державно-церковного життя Тульчинського району (+фото)

На Вінничині вирішення нагальних питання державно-церковного життя Тульчинського району (+фото)

22.04.16 19:50 0 1035
Про це йшлося під час засідання Міжконфесійної Ради, створеної при голові районної державної адміністрації Тульчинського району.

Засідання дорадчого органу відбулося 20 квітня за участю начальника управління у справах національностей та релігій ОДА Ігоря Салецького, голови Тульчинської районної державної адміністрації Миколи Підболячного, представників релігійних громад району (УПЦ, РКЦ, АСД, ХВЄ, Назарянської церкви, іудейської релігійної громади).

У вступному слові очільник району відмітив поглиблення співпраці райдержадміністрації з духовенством і подякував священнослужителям за збереження міжконфесійної толерантності. Крім того, Микола Підболячний висловив свою підтримку релігійним громадам і запевнив про допомогу у реалізації їх статутних завдань.

Начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький охарактеризував релігійну палітру Вінницької області та Тульчинського району, акцентував особливу увагу на підтримці органами державної влади соціально-значимих проектів релігійних громад.

Принагідно, Ігор Салецький наголосив, що у край складний час, ми, у першу чергу, повинні викорінити мову ворожнечі та закликав інциденти, які виникають, вирішувати за круглим столом, шукаючи компромісу і роблячи кроки один до одного.

На порядку денному засідання розглянуто наступні питання:

- забезпечення релігійних громад культовими будівлями;

- запровадження предметів духовно-морального спрямування у навчальних закладах району;

- підтримка органами влади дитячих соціальних програм релігійних громад;

- допомога у організації пришкільних таборів;

- підтримка центрів реабілітації нарко- і алкозалежних осіб;

Учасники заходу були єдині у тому, що потрібно надавати духовну, моральну, матеріальну підтримку потребуючим, а також постраждалим від бойових дій на Сході, та закликали один одного до віротерпимості. «Лише добром і взаєморозумінням ми повинні рухатися вперед», - переконані учасники засідання.

На завершення представники райдержадміністрації офіційно запросили духовенство спільно брати участь в усіх загальнодержавних заходах, які відбуватимуться в місті Тульчині.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ