Аграрії Вінниччини завершили посів ранньої групи зернових та зернобобових культур (+фото)

Аграрії Вінниччини завершили посів ранньої групи зернових та зернобобових культур (+фото)

22.04.16 19:00 0 1035
Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик на селекторній нараді з питань загального стану розвитку аграрного сектору.

Нарада проходила під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового.

За словами керівника профільного міністерства, основні питання, які мають стояти в пріоритеті - розвиток малого і середнього бізнесу, проблеми лісництва та зміни погодно-кліматичних умов, адже ці фактори впливають на розвиток агропромислового комплексу в цілому. «Ці проблемні питання мають вирішуватись на рівні областей, слід проводити зустрічі, наради за участі представників Міністерства, залучаючи фахових спеціалістів у сфері АПК », - наголосив Тарас Кутовий.

Коментуючи ситуацію, яка склалась на Вінниччині, Микола Неїлик зазначив, що область, за підсумками І кварталу 2016 року, займає 1-е місце за обсягами виробництва м'яса та молока, нарощення поголів'я великої рогатої худоби та кількістю знесених яєць.

«Стосовно стану проведення посівних робіт,то аграрії Вінниччини уже завершили посів ранньої групи зернових та зернобобових культур. Їх посіяно на площі 101 тис. га, або 101,4 % прогнозованих площ.

Завершено посів цукрових буряків, посіяно 52,8 тис. га, що становить - 105,5 %. Це свідчить про те, що цьогорічні темпи проведення посівної вищі минулорічних, адже на аналогічну дату минулого року було посіяно лише 86,1 % прогнозованих площ ярих зернових. Продовжується посів кукурудзи на зерно. Із прогнозованої площі 309,8 тис. га її посіяно 165 тис. га або 53,3 %. Два райони розпочали посів круп'яних культур. Гречку посіяно на площі 136 га (1,4 %), сою - на 22,6 тис. га, або 11,1 % прогнозованих площ, соняшник - на 186,9 тис. га (100,6 %). Завершується посадка картоплі - її посаджено на 94,1 % площ (прогноз 104,9 тис. га, фактично - 98,8 тис. га). Овочі посіяно на 61,8 % площ», - проінформував Микола Неїлик.

Як повідомив посадовець, понад 96,2 % посівів озимих зернових знаходяться в доброму і задовільному стані.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центрі Чернівців ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ