Чернігів: Незабаром розпочнеться зовнішнє незалежне оцінювання

Чернігів: Незабаром розпочнеться зовнішнє незалежне оцінювання

22.04.16 14:37 0 655
Про підсумки реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та особливості цьогорічного ЗНО говорили 20 квітня на засіданні прес-клубу «Ділове слово».

Як повідомила директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва, реєстрація для участі в ЗНО завершилась 4 березня. Основна сесія відбудеться з 5 травня по 17 червня, додаткова – з 14 червня по 7 липня.

На Чернігівщині зареєструвалось майже 7500 осіб на складання ЗНО в основну сесію. Поки що лише один учасник виявив бажання випробувати свої знання під час додаткової сесії. Проте ця кількість може збільшитися, якщо зареєструються учасники антитерористичної операції, а також проживаючі на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень. Для цих категорій осіб термін реєстрації подовжено до 20 травня.

За інформацією Світлани Сакаєвої, понад 78% зареєстрованих учасників в області – цьогорічні випускники загальноосвітніх навчальних закладів. До речі, 98% від усіх випускників виявили бажання брати участь у ЗНО.

У травні буде проводитись загальне незалежне оцінювання з української мови і літератури, математики, історії України. Одна з особливостей цьогорічного тестування – проведення для випускників загальноосвітніх навчальних закладів державної підсумкової атестації з цих трьох предметів у формі ЗНО. Тож буде отримано одночасно два результати: у критеріальній 12-бальній шкалі – для державної підсумкової атестації, рейтинговій від 100 до 200 балів – для вступу до вищих навчальних закладів.

Ще одна особливість – обов'язкове складання ЗНО з української мови і літератури. Ті учасники, які не подолають пороговий бал з цієї дисципліни, не отримають запрошення для участі в червневому блоці предметів.

Світлана Сакаєва також зазначила, що цьогорічні учасники ЗНО на Чернігівщині найбільшу перевагу надали історії України – понад 5600 осіб, математиці – понад 3700, біології – майже 2900, іноземним мовам – понад 2200, географії – майже 2000.

Також вона повідомила, що в області вже сформовано мережу пунктів зовнішнього незалежного оцінювання. При цьому для ЗНО з кожного предмета передбачено таку кількість пунктів, щоб створити максимальні зручності для учасників з усіх районів області.

Керівник Українського центру оцінювання якості освіти зауважила, що вже з 15 квітня на інформаційних сторінках їх установи розміщуються запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні на травень. Головне, що треба знати: ці запрошення не будуть надсилатись на поштову адресу учасника, як це було у попередні роки. Необхідно самостійно роздрукувати їх зі своєї інформаційної сторінки. Крім того, допуск до пункту ЗНО можливий лише за наявності оригіналів документів, необхідних для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Світлана Сакаєва зазначила, що передбачено апеляцію на процедуру проведення ЗНО та апеляцію на отриманий результат. У разі виникнення будь-яких питань стосовно ЗНО вона порадила звертатися до Українського центру оцінювання якості освіти за телефоном (044)043-89-80.

Також всю інформацію про зовнішнє незалежне оцінювання можна отримати на сайті центру http://testportal.gov.ua/.

За інформацією з офіційного сайту облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ