Рятувальники Хмельниччини взяли участь у Національному круглому столі із питань інформування громадськості щодо питань ядерної і радіаційної безпеки в Україні

Рятувальники Хмельниччини взяли участь у Національному круглому столі із питань інформування громадськості щодо питань ядерної і радіаційної безпеки в Україні

22.04.16 13:29 0 1917
19 квітня в Національній Академії Наук України відбувся Національний круглий стіл із питань інформування громадськості з питань ядерної і радіаційної безпеки. Досвідом роботи в галузі інформування населення, яке проживає в зоні спостереження Хмельницької атомної електростанції поділився начальник прес-служби Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Козак.

Під час заходу Андрій Козак зазначив, що питання безпеки громадян, збереження їх здоров’я та життя займають одні з пріоритетних місць роботі Державної служби України з надзвичайних ситуацій. «Отже наше з Вами першочергове завдання є підвищити обізнаність громадян, як правильно діяти в умовах загрози виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема в 30 км зонах спостереження таких потужних і водночас, небезпечних за найгіршим сценарієм, об’єктах, як атомні електростанції, - продовжив доповідач».

Для цього в навчальних закладах 30-км зони спостереження акцент робиться на навчання правилам поведінки в умовах радіаційної небезпеки під час проведення факультативних занять, позакласних та позашкільних заходів, а також під час проведення дня цивільного захисту, Тижнів безпеки дитини, Школи безпеки, акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти», Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності тощо. Одним із методів навчання населення є публікація застережних матеріалів у періодичних виданнях. Під час роботи з населенням використовуються листівки, брошури, буклети.

Краще ці знання ніколи не знадобляться, проте їх наявність придає більшої впевненості у забезпеченні цивільного захисту населення.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Конструктори LEGO Ninjago - ...

КОМЕНТАРІ