На Хмельниччині рятувальники навчали дітей,як не потрапити у небезпечні надзвичайні події

На Хмельниччині рятувальники навчали дітей,як не потрапити у небезпечні надзвичайні події

22.04.16 09:02 0 1728
19 квітня працівники Служби порятунку «101» завітали до Дитячого будинку Хмельницької обласної ради, де для вихованців провели інформаційно-роз’яснювальну роботу. Розпочали захід сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які розповіли дітям правила поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів та продемонстрували навчальні зразки артснарядів, мінометних мін і гранат, які доводиться вилучати найчастіше. На жаль, таких на території Хмельниччини ще досить багато.

Далі рятувальники разом із методистами навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області провели для дітлахів веселі конкурси й вікторини на знання правил безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки, розповіли про основні причини виникнення пожеж, їх наслідки. Також за допомогою робота-тренажера «ТАРАС» працівники ДСНС навчали підростаюче покоління алгоритму проведення серцево-легеневої реанімації та непрямого масажу серця. Діти із зацікавленістю слідкували за кожним рухом. Отримавши багато позитивних емоцій, вони подякували вогнеборцям за змістовну і цікаву зустріч, а також – за здобуті знання.

Рятувальники зазначають, що таку роботу з дітьми потрібно проводити саме змалечку, адже завдяки цьому в дитини виробляється повага до правил безпеки та звичка їх дотримуватися. Окрім того, що така зустріч для дітей є пізнавальною, вони отримали ще й багато позитивних емоцій. Щирий дитячий сміх – це найкраще свідчення того, що захід пройшов успішно.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ