На Хмельниччині рятувальники навчали вихованців Дитячого будинку правилам безпеки

На Хмельниччині рятувальники навчали вихованців Дитячого будинку правилам безпеки

22.04.16 19:00 0 9743
19 квітня вихованцям Дитячого будинку Хмельницької обласної ради хмельницькі рятувальники зробили надзвичайний подарунок, адже на територію закладу завітали на пожежному авто. Рятувальники разом із працівниками Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області відвідали заклад у рамках проведення Тижня безпеки життєдіяльності, щоб роз’яснити та нагадати дітям основні правила безпеки життєдіяльності, виконання яких дозволить уникнути біди, а під час виникнення надзвичайної події – мінімізувати наслідки.

Розпочали захід працівники Центру, які провели для дітлахів конкурси й вікторини на знання правил пожежної безпеки у побуті та на вулиці, розповіли про основні причини виникнення пожеж, їх наслідки. Також навчали, як поводитися з електропобутовими приладами, колючими, гострими та ріжучими предметами, щоб не завдати шкоди ні собі, ні оточуючим.

Далі вихованці навчального закладу обступили пожежне авто, щоб краще роздивитися пожежно-рятувальну техніку та спеціальне обладнання, одяг пожежних та засоби захисту від різних видів ураження. Жодну дитину, котра потребує особливої турботи, рятувальники не обділили увагою. Майже всі хлопчики та дівчатка посиділи у кабіні пожежного авто з ввімкнутою сиреною, приміряли елементи захисного одягу вогнеборців, подали воду з пожежного ствола, а також побачили у дії пневматичну подушку, яка по черзі підіймала дітлахів. Також маленькі глядачі побачили у дії гідравлічні ножиці та обладнання, яким рятувальники ріжуть дерев’яні та бетонні конструкції.

На завершення малюки отримали дитячі книжечки та канцелярські набори, та подякували рятувальникам за цікавий захід.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аграрії Вінниччини ...
Наступна новина: Волинська область: з ...

КОМЕНТАРІ