8 травня на Тернопільщині відзначатимуть День пам’яті і примирення

8 травня на Тернопільщині відзначатимуть День пам’яті і примирення

22.04.16 11:18 0 578
8 травня на Тернопільщині відзначатимуть День пам'яті і примирення.

Про це повідомили на засіданні оргкомітету, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Усі захисники Вітчизни різних років мають бути гідно пошановані, а у всіх без винятку заходах, які відбуватимуться на Тернопіллі, мають бути залучені і ветерани, і бійці АТО», - акцентував увагу голова Юрій Юрик. – Тепер у нас новий підхід до вшанування тих людей, які захищали нас від нацизму. Ми тепер будемо відзначати, як всі європейці, починаючи з 8 травня».

Усім відповідальним за організацію заходів на місцях Юрій Юрик нагадав, що символ свята – червоний мак, який символізує примирення і розуміння між всіма країнами.

Як повідомив керівник управління культури облдержадміністрації Григорій Шергей, з нагоди днів пам'яті та примирення і в обласному центрі, і в інших населених пунктах області заплановано чимало заходів. Зокрема, 8 травня о 10 год заплановано провести мітинг-реквієм та покладання квітів у парку Слави біля скульптурної композиції «Материнський поклик».

Молитимуться у цей день і на Микулинецькому кладовищі, біля могили жертв політичних репресій, пам'ятного хреста жертвам всіх воєн, на могилах загиблим в АТО бійців. У храмах області відправлять заупокійні богослужіння та молебні за мир і спокій в Україні.

Також у планах – круглі столи, уроки-зустрічі для школярів із ветеранами Другої світової війни та учасниками АТО, відвідини інвалідів війни тощо.

За результатами наради заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничани ознайомились з ...

КОМЕНТАРІ