У центрі Чернівців з’явилася перша заправна станція для електрокарів

У центрі Чернівців з’явилася перша заправна станція для електрокарів

22.04.16 18:42 0 801
Першу безкоштовну зарядну станцію для електрокарів відкрили на Центральній площі Чернівців біля Ратуші. Це спільний проект муніципалітету, ГО «Альтернатива Є», Ощадбанку та Tesla Клуб Україна. Зарядка розташована на парковці, для власників електрокарів живлення тут буде безкоштовним.

Заправна станція є 3-фазною. Електрокар Tesla заряджатиметься протягом 7 годин, а Nissan близько 4 годин. Витрати, щодо рахунків за електроенергію від заправки електрокарів наразі бере на себе міська рада.

“Ми подаємо приклад для підприємців, які мають встановлювати такі заправні станції біля своїх закладів для того, щоби підвищувати свою привабливість, а також залучати туристів, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Саме тому ми відкрили першу заправку навпроти міської ради. Нещодавно було прийняте рішення Європейським банком реконструкції та розвитку про те, що Чернівцям буде надано пільговий кредит на закупівлю електротранспорту . Тому сподіваюся, що цей вид транспорту у Чернівцях буде динамічно розвиватися”.

Витрати на придбання електрозарядного пристрою у сумі понад 1200 євро взяв на себе Ощадбанк. Міська рада здійснила прокладання мереж, монтаж зарядної станції, зобов'язалася її обслуговувати та оплачувати спожиту електроенергію. Tesla Клуб Україна та ГО «Альтернатива Є» забезпечили технічне рішення та координацію зусиль із втілення цієї ідеї.

Довідково:

Електрозарядна станція Keba P20 – це пристрій, який дозволяє легко та швидко зарядити електромобіль. Він американського виробництва, сертифікований для світового ринку та безпечний. Дизайн стійки пристрою виконаний компанією Tesla відповідно до європейських стандартів на основі якісних австрійських комплектуючих.

Пристрій Keba P20 має роз'єм зарядки, який розрахований на моделі Tesla, Renault Zoe, Porsche Panamera, Mercedes, BMW. Завдяки кабельному перехіднику від нього можуть також заряджатися електрокари Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Mitsubishi iMiev, Renault Fluence, VW e-Golf. Потужність пристрою – 22 кВт (32 А). Тривалість зарядки електрокара залежить від марки і моделі авто.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів готується до ...
Наступна новина: Аграрії Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ