В Житомирській області ситуація із забрудненням річок у Баранівському районі

В Житомирській області ситуація із забрудненням річок у Баранівському районі

22.04.16 16:56 0 1029
На Житомирщині тривають заходи щодо недопущення поширення забруднення річок на інші території.

Наразі проводяться аналізи та дослідження води і загиблої риби з річок Хомора та Случ, що на території Баранівського району.

Житомирською філією ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» розпочато роботи з проектування меж забруднення на місцевості та вивчаються способи ліквідації проблеми. Аналіз проб здійснюватиме Інститут колоїдної хімії ім. Думанського та Інститут гідробіології НАН України. Про це повідомив начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Вадим Войцешук.

Також налагоджено співпрацю між управлінням екології облдержадміністрації та філією «Магістральні нафтопроводи "Дружба"» ПАТ «Укртранснафта» щодо надання технічної допомоги – сорбуючих бонів. Це обладнання встановлять для уловлення поверхневих речовин у річках.

Нагадуємо, що вчора, 19 квітня голова ОДА Сергій Машковський повідомив про оголошення надзвичайної ситуації природного характеру об'єктового рівня за кодом 20736 - НС, пов'язана з інфекційним захворюванням риб невизначеної етіології (код ознаки 2.38 - випадок масової загибелі водних біоресурсів: риби, молюсків, водної рослинності та інших водних організмів).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ