Волинська область: рятувальники продовжують навчати людей правил безпеки у побуті та екосистемах

Волинська область: рятувальники продовжують навчати людей правил безпеки у побуті та екосистемах

22.04.16 08:23 0 742
20 квітня співробітники Турійського районного сектору Управління ДСНС України у Волинській області провели профілактичний рейд щодо запобігання пожеж у побуті та природних екосистемах з мешканцями Перевалівської сільської ради. Зокрема заходи відбулись на території сіл Осерби, Охітники, Торговище та Перевали.

У ході заходу фахівці ДСНС роз’яснили громадянам правила безпеки у побуті - пожежі найчастіше виникають від несправної електромережі або від її неправильної експлуатації, від порушення правил використання пічного опалення, а також через банальну людську недбалість у поводженні з вогнем, особливо в нетверезому стані. А щоб не трапилося біди радили своєчасно очищувати димоходи від сажі, не використовувати для розпалювання печей легкозаймисті речовини, слідкувати за дітьми, не палити у ліжку, не користуватися саморобними обігрівальними приладами тощо.

Особлива увага приділялася тим категоріям мешканців, які найчастіше стають жертвами пожеж - одиноким громадянам похилого віку, багатодітним сім'ям та іншим соціально-незахищеним верствам населення.

Йшлося і про недопущення спалювання сухої рослинності на відкритих та прилеглих до будівель територій, розпалювання багаття поблизу торфополів та лісових насаджень, оскільки такі дії можуть спровокувати масштабні пожежі в екосистемах.

Під час відпрацювання серед мешканців сіл розповсюджені листівки, плакати та пам’ятки застережливого характеру.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ