Волинська область: у вихідні піротехніки знищили 80 боєприпасів Другої Світової війни

Волинська область: у вихідні піротехніки знищили 80 боєприпасів Другої Світової війни

22.04.16 15:53 0 693
Останнім часом частішають випадки знаходження вибухонебезпечних предметів часів війни. Боєприпаси знаходять біля водойм і в лісі, на полях в період проведення сільськогосподарських робіт та будмайданчиках, приватних подвір'ях.

У вихідні волинські піротехніки вилучили та знешкодили 80 вибухонебезпечних предметів минулих воєн: поблизу річки Стохід у селі Бережниця Маневицького району - 2 артилерійських снаряди 76 мм, у с. Клепачів Ківерцівського району – 1 мінометну міну, у селі Боровичі Маневицького району 1 артснаряд, у місті Ківерцях – одну ручну гранату та один 76-міліметровий артснаряд. Ще 73 одиниці смертоносних боєприпасів знайдено та знищено у селищі Маневичі поблизу торфобрикетного заводу (з них 60 додатково виявлено та знешкоджено під час обстеження території).

Всі боєприпаси знешкоджено шляхом контрольованого підриву.

Волиняни! При знайдені боєприпасів пам'ятайте, що розмінування і знешкодження вибухонебезпечних предметів може робити тільки фахівець групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України в Волинській області. Виявивши боєприпаси, не намагайтеся розібрати їх.

Знайте, що безпечного типу боєприпасів не буває! Значна кількість підривів і, як наслідок – травмування, відбувається при спробі розібрати боєприпаси, або кинути у вогнище. Наслідки майже завжди трагічні.

При виявленні незнайомих предметів одразу ж необхідно повідомляти до ДСНС. Слід пам'ятати, що чіпати вибухонебезпечні предмети ні в якому разі не слід!

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Олімпійське лелеченя» ...

КОМЕНТАРІ