В Закарпатській області перечинські та міжгірські рятувальники закликають громадян дотримуватися правил безпечної поведінки в побуті

В Закарпатській області перечинські та міжгірські рятувальники закликають громадян дотримуватися правил безпечної поведінки в побуті

22.04.16 18:01 0 1294
19 квітня під прицілом оперативно-рятувальної служби опинилося с. Порошково Перечинського району. У цьому населеному пункті співробітники ДСНС провели масштабний профілактичний захід, спрямований на зменшення кількості пожеж і навчання населення правилам безпечної життєдіяльності.

Почалося все із традиційного спілкування з керівниками об’єктів, установ, організацій, що розташовані на території с. Порошково, і депутатським корпусом сільради. Під час своєрідної наради до присутніх довели інформацію про стан пожежної обстановки в районі та населеному пункті зокрема. Рятувальники звернули увагу людей як на правила пожежної безпеки в побуті, так і на дотримання протипожежного режиму на об’єктах різних форм власності й проведення роз’яснювальної роботи серед безробітного населення органами місцевого самоврядування.

Далі бійці ДСНС спільно з депутатським корпусом здійснили подворовий обхід громадян, які входять до групи ризику. Під час відвідин приватних домоволодінь власникам вказували на недоліки, які мають місце в облаштуванні печей та електрогосподарств, а також роз’яснювали їм вимоги пожежної безпеки. Також господарям вручали листівки та пам’ятки на протипожежну й техногенну тематику.

Не залишилося поза увагою рятувальників і підростаюче покоління. У рамках Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності співробітники Перечинського районного сектора Управління ДСНС у Закарпатській області провели урок безпеки в Порошківській ЗОШ І-ІІІ ступенів і двох дитячих дошкільних навчальних закладах. Головними темами розповідей рятувальників були: правила поведінки населення під час виявлення вибухонебезпечних предметів, запобігання пожежам в екосистемах краю, порядок дій під час їхнього виникнення. Також із майбутніми випускниками провели профорієнтаційну роботу щодо вступу до навчальних закладів ДСНС України.

Завершилося дійство демонстрацією пожежно-рятувальної техніки та обладнання, що використовується перечинськими рятувальниками для ліквідації надзвичайних ситуацій та пожеж.

Подібний захід того ж дня відбувся і в с. Синевир Міжгірського району. Рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед населення та відвідали загальноосвітній навчальний заклад, де взяли участь у батьківських зборах. Під час бесіди із батьками рятувальники нагадали їм про те, що саме батько й мати повинні розповідати дітям про правила безпеки – для цього їм варто приділити декілька хвилин протягом дня. У розмовах із населенням рятувальники звертали особливу увагу на дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку в лісі.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Вінницька область: за добу ...

КОМЕНТАРІ