В Закарпатській області у гості до берегівських рятувальників завітали дошкільнята

В Закарпатській області у гості до берегівських рятувальників завітали дошкільнята

22.04.16 18:23 0 646
20 квітня до 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово завітали вихованці Берегівського дошкільного навчального закладу №18. Пізнавальна екскурсія для 38 діточок та трьох супроводжуючих вихователів установи була організована в рамках проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності.

Рятувальники ознайомили малечу зі спеціальним обладнанням та спорядженням, що використовується для порятунку людей та ліквідації різного роду надзвичайних подій та ситуацій. Також фахівці нагадали дошкільнятам правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Зокрема при експлуатації побутових газо- та електроприладів. Увага малечі акцентувалася на правилах безпеки під час відпочинку з батьками на природі чи біля водоймищ. Розповіли рятувальники й про основні причини виникнення загорань теплої пори та наслідки пожеж.

Малеча із неабияким зацікавленням розглядала пожежні автомобілі, адже більшість із дітей їх бачила вперше у житті. Емоції переповняли тих діточок, яким дозволили посидіти за кермом червоно-білих машин. А інші наввипередки поспішали приміряти окремі елементи бойового спорядження вогнеборців та відчути себе справжніми рятувальниками - професіоналами, які будь-якої миті готові прийти на допомогу.

На завершення маленькі гості подякували вогнеборцям за екскурсію та пообіцяли дотримуватися правил безпеки, яких їх навчили під час даного заходу.

Рятувальники вважають, що проведення роз’яснювальної роботи серед підростаючого покоління в майбутньому дозволить знизити кількість травмувань та загибелі дітей під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пожеж та дозволить виховати у них культуру безпечної поведінки.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів готується до ...

КОМЕНТАРІ