В Закарпатській області студенти УжНУ вчилися від рятувальників правилам безпечної життєдіяльності

В Закарпатській області студенти УжНУ вчилися від рятувальників правилам безпечної життєдіяльності

22.04.16 17:17 0 669
20 квітня до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення завітали студенти Ужгородського національного університету. Три десятки другокурсників із кафедри міського будівництва та господарства інженерно-технічного факультету взяли участь у Дні цивільного захисту, який мав на меті поглибити знання молоді з основ безпеки життєдіяльності.

Спочатку студенти прослухали теоретичну лекцію від викладачів навчального пункту Аварійно-рятувального загону. Від фахівців присутні дізналися про визначення терміну «пожежа» й основні причини її виникнення, статистику загорань по Україні загалом і Закарпаттю зокрема, а також про основні засоби боротьби з пожежею на початковій стадії. Крім цього, за допомогою спеціального манекену студенти тренувалися надавати невідкладну допомогу непритомній людині без ознак дихання.

Практична частина заходу відбулася на подвір’ї рятувального підрозділу. Молодь вчилася користуватися порошковими вогнегасниками, ліквідовуючи спеціально розведене вогнище. Далі на учасників Дня цивільного захисту чекала демонстрація техніки й оснащення рятувальників. Зокрема, перед студентами виступили представники аварійно-рятувального відділення, групи радіаційного та хімічного захисту і групи піротехнічних робіт. Таким чином другокурсники УжНУ детальніше дізналися про засоби захисту органів дихання, навчилися розрізняти вибухонебезпечні предмети й багато іншого.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині бійці ДСНС ...
Наступна новина: Житомирщина: робоча група ...

КОМЕНТАРІ