У прокуратурі Волині відбулася нарада з питань протидії злочинності в області

У прокуратурі Волині відбулася нарада з питань протидії злочинності в області

22.04.16 19:22 0 1088
У прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Дмитра Чепіжака відбулася спільна нарада керівництва прокуратури області та керівників самостійних підрозділів Національної поліції, на якій обговорено проблемні питання протидії злочинності в області у цьому році.

Розпочинаючи нараду, прокурор області зауважив, що на Волині погіршилася криміногенна ситуація, однак реальні результати роботи органів поліції із виконання визначених ст. 2 Закону «Про Національну поліцію» завдань з протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, поки що - відсутні.

Так, на певний період реформи паралізували роботу поліції, а в частині оперативно-розшукової діяльності вона паралізована і зараз. І хоча штатна чисельність органів поліції фактично не зменшилась, робота щодо запобігання, виявлення та фіксації злочинних проявів фактично не ведеться.

На перший погляд ситуація в області не критична. Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення нижчий, ніж по державі. Знизилось число умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, незаконних заволодінь транспортними засобами. Менше вчинено злочинів особами, які раніше їх вчиняли.

Проте третина від облікованих на Волині правопорушень – це тяжкі злочини і їх вчинено більше тисячі.

Понад половину від усіх облікованих складають правопорушення проти власності. Левова частка цих злочинів – крадіжки, яких в області упродовж 1 кварталу цього року вчинено майже 2 тисячі.

Наявний ріст шахрайств, грабежів, вимагань, розбоїв.

Відчутно зросла в області кількість ДТП, у тому числі зі смертельними наслідками.

Удвічі більшою, ніж по державі, на Волині залишається частка злочинів, вчинених особами в стані алкогольного сп’яніння.

Суттєво послаблено роботу органів поліції щодо виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Турбує стан розкриття злочинів, насамперед тяжких і особливо тяжких. Натомість не викоренено випадки укриття кримінальних правопорушень від реєстрації .

Значно збільшився залишок незакінчених кримінальних проваджень.

Мають місце грубого порушення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні.

Відтак, наголосив прокурор Волині, заходи, вжиті органами поліції у сфері протидії злочинності – недостатні. Стан боротьби зі злочинністю, робота з профілактики кримінальних правопорушень потребує негайного покращення.

За наслідками наради Дмитро Чепіжак наполегливо рекомендував т.в.о. начальника ГУ Національної поліції в області,начальнику Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки та начальнику Третього територіального управління (з обслуговування Волинської, Житомирської та Рівненської областей) Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України й начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку переглянути стан організації роботи своїх підлеглих та спрямовувати її на виконання основного завдання - протидію злочинності, а відтак і забезпечити правопорядок в регіоні.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі фахівці ...
Наступна новина: На Хмельниччині відбувся ...

КОМЕНТАРІ