Житомирщина: безкоштовна діагностика меланоми для жителів області

Житомирщина: безкоштовна діагностика меланоми для жителів області

22.04.16 11:03 0 817
22 квітня в Житомирському обласному шкірно-венерологічному диспансері відбудеться День відкритих дверей для всіх охочих пройти безкоштовне обстеження на меланому сучасними методами діагностики.

Цього дня планується проведення заходів з нагоди Всеукраїнського дня меланоми (в рамках Всесвітнього Дня Меланоми).

Протягом дня державні і приватні клініки України обстежуватимуть населення на наявність меланоми та немеланомних пухлин. Останні в представників європеоїдної раси трапляються найчастіше з-поміж усіх видів онкозахворювань, та найбільш небезпечною з них є саме меланома.

У цей день вітчизняні лікарі об'єднають свої зусилля з надання населенню безоплатного доступу до сучасних скринінгових методів обстеження пігментних новоутворень шкіри; покращення виявлення та реєстрації меланоми та раків шкіри на ранніх стадіях, що дозволить суттєво знизити смертність від цієї групи захворювань та сформувати відповідальне ставлення до свого здоров'я.

Лікарі Житомирського обласного шкірно-венерологічного диспансеру закликають жителів області проходити обстеження не лише під час проведення акцій, а у будь-який робочий день. Обстежитись методом дерматоскопії можна в Житомирському обласному шкірно-венерологічному диспансері за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 80. Це апаратний метод дослідження новоутворень шкіри без оперативного втручання дозволяє з високим ступенем достовірності (95%) визначити тип пігментного новоутворення шкіри, діагностувати меланому та інші новоутворення шкіри на ранніх стадіях. Для цього використовуються ручний дерматоскоп «HEINE mini 3000» та цифровий дерматоскоп «HEINEDelta 20» з ліцензованим програмним забезпеченням «VisionDerma».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: 8 травня на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ