Як не помилитися при купівлі мобільного телефону?

Як не помилитися при купівлі мобільного телефону?

22.04.16 13:05 0 820

Ви збираєтеся купити телефон, але не знаєте який вибрати? Тоді дана стаття створена спеціально для вас. В ній ми постараємося тут дати поради, які, сподіваємося, в майбутньому допоможуть недосвідченому споживачеві зробити правильний вибір.

Сучасний світ технологій оновлює свої можливості щодня. Компанії з виробництва мобільних телефонів постійно ведуть розробки і намагаються поповнювати свій асортимент продукції з шаленою швидкістю. Як же не помилитися з вибором і не витратити гроші даремно? Для початку давайте розберемося, яким критеріям має відповідати сучасний хороший телефон і допоможе нам в цьому розібратися Шевченко Р. Н. - співробітник компанії "Євро техніка": Euro-technika.com.ua.

Як не помилитися з вибором?

Сучасна мережа інтернет дарує користувачам масу переваг, які роблять наше життя простим і зручним. Купувати в мережі легко і вигідно, адже тут є з чим порівняти і у кого спитати поради. Також існують рейтинги стільникових телефонів, які допоможуть зорієнтуватися. Важливу роль відіграють і коментарі (відгуки) користувачів, тих, хто вже встиг ближче познайомитися з моделями, які вас цікавлять. Думка бувалих - це краща порада, адже на досвіді інших так легко вчитися. Додатково можна ознайомитися з відео-тестуваннями, які часто викладають користувачі на тематичних сайтах.

Цінова політика

Повернемося до вибору. Спочатку необхідно визначитися з ціною. Вирішіть для себе, яку суму ви хочете витратити? Існує три основних типи мобільних телефонів з точки зору фінансів: економ варіант, елітні апарати і середній клас. Бюджет кожного такого розділу має свої межі. Найекономніший варіант, як правило, коливається від мінімуму до 1500 грн. Середній клас починається від 1500 грн і доходить до 4000 грн, а елітні моделі коштують від 4000 грн. Ціна багато в чому залежить від фірми виробника і набору вбудованих функцій. Враховується: наявність камери, пам'ять, Wi-Fi, розширення екрана, процесор, операційна система та багато іншого.

Ще варто відзначити той факт, що на даний момент існує можливість покупки повноцінного телефону за доступною економною ціною. Вся справа в тому, що деякі маловідомі компанії, які ще не здобули популярність, оснащують свій товар усіма необхідними сучасними функціями, а ціну залишають на низькому рівні. Але це не означає що ця продукція не якісна, просто виробник не має додаткових витрат (на рекламу) і тому не відчуває необхідності підвищувати ціни.

Обов'язковий набір функцій

В першу чергу хочеться відзначити те, що мобільний телефон повинен мати пристойний зовнішній вигляд. Так, саме зовнішній вигляд, адже люди 21 століття так влаштовані, що внутрішня сутність на початковому рівні їх навіть не цікавить. Як говориться: «Зустрічають по одягу...».

На прилавках магазинів сьогодні представлені телефони різноманітної конфігурації: плоскі, широкі, подовжені, квадратні і багато інших. Тут, звичайно, дуже складно радити. Вся справа в тому, що кожна людина в силу власної фізіології відчуває зручність при використанні телефону різної форми. Те, що для одного зручно, для іншого може бути абсолютно неприйнятним. Перед тим як приступати до тестування функцій і можливостей мобільного товару випробуйте апарат з точки зору зручності використання, оцініть його візуально. Якщо є можливість, візьміть виріб в руку. Телефон повинен вміщуватися в кисть і не бути на грані можливого падіння. Ви повинні бути впевнені в тому, що при щоденному використанні пристрій не обмежуватиме вас, а також не буде дратувати своїми незручними габаритами.

Робота динаміка і мікрофона

Після того як зовні телефон підібраний можна переходити до стадії ознайомлення з функціями. Будь-який сучасний телефон - це в першу чергу засіб зв'язку. Саме якість транслювання звуку відіграє важливу роль при виборі такого товару. Якщо є можливість, випробуйте звучання, наприклад, наберіть номер сервісу і прослухайте, як передає звук динамік. Врахуйте, що можливо вам доведеться спілкуватися в місцях масового скупчення людей: в супермаркеті або громадському транспорті. Так само варто перевірити роботу мікрофона, адже транслювання вашого голосу теж має відтворюватися якісно.

Існує одна хитрість. Якщо ви вирішили купити телефон за доступною і вигідною ціною у всесвітній павутині, але мрієте фізично познайомитися з апаратом, що вас цікавить, то похід в офлайн магазин стане дуже доречним. Оцініть пристрій очно, а потім просто купіть його в інтернеті. Саме така маніпуляція допоможе заощадити! Ще варто виділити той факт, що багато інтернет-магазинів пропонують своїм клієнтам попереднє знайомство з товаром, тобто якщо апарат вам з якоїсь причини не підійшов, його можна повернути протягом 14 днів.

Пам'ять

Будь-який мобільний пристрій сучасного зразка повинен мати пристойну вбудовану пам'ять. Як правило, вся робота і можливості телефону будуть залежати саме від неї. Якщо розмір такої вбудованої функції не великий, то можна уточнити можливість додавання пам'яті у вигляді флеш-карт. Тут вже, як правило, вибір великий. Купити відповідну карту можна з будь-яким об'ємом, головне щоб апарат підтримував даний об'єм.

Висновки

Підводячи підсумки, хочеться сказати, що хороший стільниковий телефон - це надійний «друг» і «помічник» у багатьох повсякденних справах. І від того, на скільки правильно ви зробите свій вибір, буде залежати тривалість експлуатаційного періоду і якість служби мобільного пристрою. Варто ще відзначити моральну сторону придбання. Важливо щоб товар приносив психологічне задоволення якомога довше!




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ