Дизельні генератори малої і середньої потужності

Дизельні генератори малої і середньої потужності

22.04.16 13:25 0 755

Сьогодні дизельні електростанції вважаються найпоширенішими джерелами резервного, а також аварійного електропостачання. Дизель генератори мають ряд переваг над основними своїми конкурентами - генераторами бензинового і газового типу. Більш детально про них нам розповість Романов К. Е. - співробітник дніпропетровської компанії "Хорт": www.hort.dp.ua, яка займається обслуговуванням, продажем, орендою та ремонтом дизельних та бензинових електростанцій.

Застосування генераторів

Для чого застосовують дизельні генератори? Напевно, всі знайомі з проблемами, які виникають через відсутність або низьку якість електроенергії. Внаслідок таких перебоїв може псуватися або повністю виходити з ладу обладнання, найчастіше при відсутності електроенергії не працює газове опалювальне обладнання. Щоб уникнути цього і застосовується дизельгенератор.

Прилади малої і середньої потужності можна застосовувати як головне джерело живлення на деяких будівельних майданчиках, під час проведення ремонтних робіт. Дизельні генератори можуть забезпечувати функціонування будівельної техніки, насосів, а також бути джерелом живлення для деяких громадських об'єктів і приватних будинків.

Різновиди дизель-генераторів

Генератори дизельного типу можуть бути асинхронними і синхронними. Наприклад, якщо потрібно підтримувати в приміщенні освітлення, то досить і асинхронного генератора, перевага якого в відносно невисокій ціні - ні до чого купувати багатофункціональний синхронний пристрій. Однак за всіма іншими характеристиками асинхронний генератор поступається синхронному.

Так, синхронний дизель-генератор: дозволяє виробляти якісний струм, йому не страшні перевантаження, тому його можна сміливо застосовувати в якості джерела живлення для комп'ютерних мереж і для спеціального медичного обладнання.

Переваги дизельгенераторов

Варто сказати, що дизельгенератори потребують меншу кількість палива, ніж інші прилади. Це обумовлено особливостями будови, двигуна і принципом його роботи. У моторах дизельгенераторів згоряння палива проходить особливо ефективно.

Крім того, дизельні генератори підлягають ремонту, чого не можна сказати про інші пристрої. Цей агрегат більш простий за своєю конструкцією.

Він складається з:

  • кривошипно-шатунного механізму;
  • циліндро-поршневої групи;
  • особливої ​​системи газорозподілу;
  • картера;
  • генератора.

Відповідно, чим менше в агрегаті деталей, що труться, тим вища ступінь його надійності. Важливо відзначити і те, що за рахунок можливості застосування шумозахисного кожуха, ці прилади практично безшумні, на відміну від їх аналогів. Тому їх можна використовувати і там, де обмежений рівень шуму.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Вінниччина знову понесла ...

КОМЕНТАРІ