Що таке квест?

Що таке квест?

22.04.16 21:25 0 1390

Квест - слово, знайоме багатьом. Давайте з вами розберемося детально, що ж це таке і з чим його їдять. Як не дивно це звучить, перші квести з'явилися досить давно, ще до глобального поширення інтернету, і мали вони текстовий вигляд. Потім, в 80-х роках минулого століття, набули поширення графічні квести. У 90-х з'явилися вже квести-головоломки. Як прийнято говорити: все нове - це добре забуте старе. Мабуть, завдяки цьому принципу квести повертаються знову, тільки уже в реальному житті.

Один з перших реальних квестів сучасності був придуманий і створений невеликою групою ентузіастів з «Силіконової долини» ще в 2006 році і називався «Origin». В основу його було покладено незабутні твори Агати Крісті. Спочатку численні туристи з величезним інтересом поставилися до цього абсолютно нового виду розваг. Але, тим не менше, особливої ​​популярності за океаном квести не здобули. Зате естафетну паличку спритно підхопили японці. Завдяки їм, подібні квести набули широкого поширення по всьому світу.

Одними з перших в Європі квести почали розвивати жителі Швейцарії та Угорщини. До Україну ж квести в реальності прийшли зовсім недавно, але зате дуже швидко стали популярною розвагою. Це можна пояснити нашим унікальним менталітом, що викликає у нас незламну тягу до пригод, а також цілком демократичними цінами. До речі, в Києві пограти в квести можна в кімнаті: http://60minutes.com.ua.

Так що таке квест в реальності?

Квест - це захоплююча «жива» гра для команди з кількох людей, в спеціально обладнаному для цього приміщенні. Учасникам пропонується виконати певне завдання, обмежене за часом (60 - 90 хв). У цій незвичайній та захоплюючій пригоді вам не обійтися без кмітливості, логічного мислення, ерудиції, а також спритності, координації і вміння взаємодіяти з товаришами.

Як правило, квест-руми обладнані барвистими декораціями і реалістичною бутафорією, які дозволяють в повній мірі відчути занурення в процес гри. Найбільш просунуті квест-руми обладнані всілякими датчиками, що реагують на поведінку учасників. Залежно від цього, вводяться в дію ті чи інші механізми або задіюються різні спецефекти, що тільки додає особливу реалістичність тому, що відбувається під час гри. Сюжети квестів можуть бути засновані на художніх творах, популярних фільмах, комп'ютерних іграх, або ж створюються авторами квестів індивідуально. Тут немає і не може бути чітких правил і обмежень.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Які чоловічі сумки сьогодны ...

КОМЕНТАРІ