Які бувають компресори?

Які бувають компресори?

23.04.16 02:16 0 920

 http://instrument-tsentr.com.ua/g4616090-kompressoraСьогодні компресорне обладнання активно використовується як в професійній сфері, так і в побуті. Інтернет-магазин instrument-tsentr.com.ua представляє вашій увазі різні види компресорів, які варто вибирати в залежності від їх призначення.

За типом конструкції розрізняють такі компресори, як:

Поршневі. Вони функціонують за принципом стиснення атмосферного повітря. Поршень починає здійснювати зворотно-поступальні рухи всередині корпусу при включенні обладнання.

У свою чергу поршневі компресори поділяються на:

  • Безмасляні - це, як правило, найдоступніші за ціною моделі, але при цьому вони мають невелику продуктивністю (для фарбування автомобіля потужності недостатньо). У конструкції устаткування використовуються деталі, в меншій мірі схильні до тертя і не припускають системи мастила. Серед переваг техніки також варто відзначити невибагливість експлуатації, зручність транспортування і можливість роботи при мінусовій температурі навколишнього середовища;
  • Масляні - обладнані системою розбризкування масла, що забезпечує змащування металевих частин, які схильні до зносу. До недоліків моделі можна віднести регулярне технічне обслуговування (чистка фільтрів і контроль рівня масла).

Гвинтові компресори. Це промислове обладнання, яке має:

  • Високу продуктивність - здатні за хвилину стискати до 8000 л повітря і подавати його через повітряні канали до десятків одиниць пневматичного обладнання;
  • Здатні працювати цілодобово - велика частина установок обладнана електронними блоками управління з можливістю програмування на необхідний проміжок часу;
  • Економічні - завдяки близькому розташуванню обладнання до робочої зони значно скорочується довжина повітряних магістралей, в результаті чого знижується втрата тиску.

За типом приводу компресори бувають:

Ремінні. Це установки потужністю від 1.5 до 4 кВт, які відкривають величезні можливості своєму власникові. Їх можна використовувати як в побуті, так і в виробничих масштабах: при авторемонті, шиномонтажі, роботі з пневмоінструментом в будівництві.

Цей тип компресійного обладнання відрізняється надійністю і при правильній експлуатації прослужить своєму власникові довгі роки завдяки особливостям конструкції:

  • Від двигуна до маховика компресорної головки встановлений ремінний привід;
  • Енергосилова машина обертається з меншою частотою;
  • Діаметр шківа мотора менший, ніж маховика;
  • Наявність системи повітряного охолодження.

Коаксіальні. Це компресори з прямим приводом та потужність до 2.25 кВт, - з'єднання поршня з електричним двигуном здійснюється за допомогою муфти. Це забезпечує встановлення високої продуктивності, оскільки практично виключається втрата потужності. Однак варто взяти до уваги, що коаксіальне компресорне обладнання менш надійне і здатне лише на періодичну експлуатацію по 20 хвилин.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: КСП: в Пермі при ...

КОМЕНТАРІ