КСП: в Пермі при реконструкції набережної пропали будматеріали на 28,7 млн. рублів

КСП: в Пермі при реконструкції набережної пропали будматеріали на 28,7 млн. рублів

23.04.16 02:38 0 728

Як повідомляє портал "Новости Перми сегодня" http://gorod342.ru/novosti: Пермською КСП в I кварталі 2016 року була зроблена перевірка того, наскільки обґрунтовано витрачаються кошти, виділені на капітальний ремонт набережної Ками. Було виконано аналіз вартості виконаних робіт і проведено аудит ефективності закупівель.

Перевірка витрачання грошових коштів на ремонт ділянки від Кафедрального собору до насосної станції (1-а черга, 2-ий етап), виявила ряд порушень.

Передісторія

2012 рік - ТОВ «Газмет Інтеко» виграло контракт на капітальний ремонт ділянки набережної (від причалу №9 до насосної станції). Сума контракту - 108,6 млн. рублів. 2013 рік - та ж компанія отримує аналогічний підряд на ремонт ділянки від Кафедрального собору до насосної станції. Вартість підряду - 194 млн. рублів.

Потім міська влада стає незадоволеною тим, як підрядник виконує роботи. Було зроблено заяву, що для отримання другого контракту компанією були представлені підроблені документи. Зокрема, банківська гарантія.

Згідно з рішенням суду договір з підрядником розривається.

За виконані роботи компанією «Газмет Інтеко» було отримано лише 75,4 млн. рублів.

Розробкою проектної та робочої документації займалося ЗАТ «Інститут« Пірс».

Виявлені порушення

2011 рік - адміністрація міста перекваліфікувала роботи з реконструкційних на роботи з капітального ремонту (це теж було виявлено КСП в ході перевірки).

Держекспертизи проектної документації не було, дозволу на будівництво ніхто не видавав.

Роботи з капремонту здійснюються на території двох ділянок набережної, але лише одна знаходиться в міській власності.

Якщо адміністрація Ленінського району не включить об'єкти, які були створені при виконанні робіт 2-го етапу, до реєстру муніципальної власності - вийде, що грошові кошти необґрунтовано витрачалися на утримання майна ЖКГ.

Була виявлена ​​пропажа будматеріалів. Сума 28,7 млн. рублів. Зберігатися будматеріали повинні були у компанії «Газмет Інтеко». Однак на складі їх не виявили.

Також КСП виявила, що договір, укладений на зберігання будматеріалів, носив формальний характер.

У той період МКУ «Управління будівництва» очолював Сергій Селіванов (у 2013 році його замінили Сергієм Дієвим). Акт про приймання будматеріалів був підписаний паном Селівановим і головним інженером управління Владиславом Барановим. КСП за результатами перевірки побачила в цьому факт шахрайства.

Поки йшов капремонт, профільними підрозділами адміністрації проектна документація неодноразово змінювалася і доповнювалася. В результаті проект майже повністю був змінений (на 84 %), ціна ж залишилася колишньою.

У звіті КСП сказано: «В результаті несумлінного ставлення до посадових обов'язків фахівців департаменту ЖКГ проаналізувати фактичну вартість робіт з капремонту набережної Ками не виявилося можливим».

Підводячи підсумки

За результатами наради в КСП, серед учасників якого були Марія Батуєва - голова палати, Дмитро Самойлов - глава адміністрації м. Перм, адміністрація зобов'язана до 20 квітня цього року пред'явити план по усуненню виявлених КСП порушень.

За рішенням суду, який відбувся ще в жовтні 2015 року, 28,7 млн. рублів за втрачені будматеріали зобов'язана відшкодувати компанія «Газмет Інтеко».

Коментар прес-служби адміністрації міста: всі зміни були внесені в бухгалтерські звітні документи в I кварталі 2016 року, що відповідає нормам. Інформація про наявні розбіжності спрямована в КСП.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Які бувають компресори?
Наступна новина: Аренда вилл за рубежом

КОМЕНТАРІ