Мій Маленький Поні (My Little Pony)

Мій Маленький Поні (My Little Pony)

24.04.16 02:04 0 1117

Мій Маленький Поні: Дружба - це Магія, в російській локалізації Дружба - це диво) - мультсеріал, який виходить з жовтня 2010 року на американському кабельному каналі Discovery Family (раніше іменувався Hub Network). У Росії транслюється на каналі Карусель. Мультик заснований на одноіменних коміксах, прочитати які, до речі ви можете на сайті:

Головні героїні серіалу:

  • Пінкі Пай;
  • Раріті;
  • Рейнбоу Деш;
  • Твайлайт Спаркл;
  • Епплджек;
  • Флаттершай.

Серіал, створений Лорен Фауст, оповідає про пригоди шести різнокольорових поні в фентезійному світі, в якому роль людей та інших традиційних для фентезі рас виконують копитні. Серіал продовжує традицію попередніх анімаційних фільмів і серіалів, створених для реклами серії іграшок My Little Pony від компанії Hasbro, але виконаний з набагато більшим професіоналізмом, що і дозволило йому здобути армію шанувальників.

Популяризація в Інтернеті

Потрапивши на 4chan, поширився там вірусним способом і отримавши статус інтернет-мема. Згодом мем переріс в повноцінний fandom, представники якого називають себе brony (броні, від bro + pony, в множині bronies).

Широке поширення My Little Pony в інтернеті почалося з дошки /co/ на форчані, присвяченій коміксами і анімації. Новина про те, що Лорен Фауст, відома роботою над такими мультсеріалами, як Powerpuff Girls і Foster's Home for Imaginary Friends, працює над новою інтерпретацією Май Літл Поні, змусила відвідувачів /co/ звернути на нього увагу. Ще більше підігріла їх інтерес песимістична стаття Аміда Аміда The End of the Creator-Driven Era in TV Animation, що описує участь талановитих творців анімації в серіалі по лінії іграшок як початок кінця.

Надалі поні проникли і на інші розділи Форчан, в першу чергу /b/. Не всі були задоволені поширенням поні; з часом обговорення My Little Pony було заборонено майже на всьому форчані, крім одного треда в /co/. Деякі шанувальники серіалу перейшли на створений для цього іміджборд Ponychan. Для Понічана характерна нетипово сувора для іміджбордах модерація, і висока частка неанонімних відвідувачів, що користуються тріпкодом.

У Росії прихильники серіалу з'явилися в 2011-2012 роках, коли стали демонструвати першого сезону серіалу в дубляжі студії Першого каналу на замовлення каналу «Карусель», а в російськомовному секторі YouTube з'явилися перші огляди на серіал в оригінальній озвучці і аматорські переклади (TheDoctorTeam, ранній CrySHL , пізніше Agent Diego, Gala Voices.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому ми неуважні,або хто ...
Наступна новина: Що таке моноколесо?

КОМЕНТАРІ