В Тернополі сергій Надал взяв участь у Богослужінні з нагоди Вербної Неділі

В Тернополі сергій Надал взяв участь у Богослужінні з нагоди Вербної Неділі

25.04.16 08:57 0 751
Християни східного обряду святкують Вербну неділю – остання неділя перед Великоднем. Вербна неділя пов’язана з урочистим днем у житті Ісуса Христа, коли Він в’їхав до Єрусалиму на віслюку, і все місто вийшло Йому назустріч. Як сказано в Євангелії, люди встеляли Його шлях пальмовими гілками й вітали вигуками «Осанна!», як зазвичай зверталися тільки до царя. Причиною радості було чудо, яке Ісус зробив напередодні, воскресивши Лазаря.

У цей день у Тернополі в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк. Митрополит Василій закликав усіх вірян у цей день молитися за мир, за здоров’я і силу волі тих Героїв, які захищають нашу державу від російського загарбника.

Участь у Богослужінні взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

« для усіх українців радісний день, «б’ючи» лозою один одного ми бажаємо усім щастя, добра, здоров’я. У цей день я хочу побажати усім тернополянам миру, злагоди, благополуччя, рясних Божих благословень. Нехай ця Верба принесе радісні свята і допоможе усім нам не тільки гарно приготувати до свят наші оселі, але й наші душі», - зауважив Сергій Надал.

Після Літургії відбулося традиційне освячення верби.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ