Звукотерапія,шуми і звуки природи

Звукотерапія,шуми і звуки природи

25.04.16 12:27 0 1081

Напевно, не для кого не секрет, що звук - це один із способів впливу живих організмів один на одного. Є погані звуки, так звані «шуми», які деструктивно впливають на людину та її здоров'я. І є позитивні звуки, які мають сприятливий і цілющий вплив на людей.

Науково доведено, і навіть є спеціальний напрям в медицині - звукотерапія, що звуки природи належать до позитивним звуків. Шум моря, спів птахів, дзюрчання струмочка і шелест вітру в листі позитивно впливають на людей, заспокоюючи їх і знімаючи стрес.

В життя сучасної людини, яка мешкає в мегаполісі або навіть невеликому містечку, занадто багато промислових, транспортних та інших гучних шумів, які при тривалій дії погіршують роботу слухового апарату, знижуючи чутливість до звуків нервової системи людини. Також тривалий вплив шуму призводить до погіршення роботи таких органів, як печінка і серце. Виправити цю ситуацію можна, знижуючи вплив сучасних шумів і збільшуючи кількість часу, проведеного далеко від міста.

На жаль, не у кожної людини є можливість проводити багато часу в лісі або біля моря, та й природних звуків природи стає все менше.

Сайт 7oom.ru допоможе виправити ситуацію. Записи різноманітних звуків допоможуть вам в лічені хвилини перенестися в денний або нічний ліс, до морського узбережжя або до бабусі в село, послухати спів птахів або шум дощу.

Якщо 10-15 хвилин послухати шум хвиль або звуки лісу за годину до сну, сон буде кращим і міцнішим.

Також звуки природи підсвідомо впливають на мозок, викликаючи почуття спокою, радості і щастя.

Еще одне дослідження психологів - природні звуки і спокійна музика зменшують вплив депресії на людину на 20 - 25 %.

Якщо ви проводите сеанси масажу, займаєтеся тибетською гімнастикою або медитацією - то вищезазначені звуки допоможуть створити приємний і відповідний фон для цього.

Але найголовніше тут - прислухатися до свого організму, будь-який звук повинен бути приємним, і, якщо вам більше подобаються звуки моря, ніж спів птахів, варто слухати саме їх.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Луцьку розпочато ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ІІ ...

КОМЕНТАРІ