7 напоїв з чаю та кави,які підірвали світ

7 напоїв з чаю та кави,які підірвали світ

25.04.16 12:55 0 1067

Поки вчені сперечаються про користь і шкоду чаю і кави, фанати по всьому світу винаходять, воскрешають і популяризують все нові варіанти цих напоїв. В данній статті ми розглянемо найгарячіші тренди і розповість нам про них Мельник А. К. - співробітник інтернет-магазину: http://coffeeking.com.ua/, в якому ви можете придбати собі самі популярні сорти чаю та кави.

Чай і кава люблять у всьому світі. Ресторатори і підприємці не втомлюються шукати добре забуті рецепти і винаходити зовсім нові способи готувати і подавати ці напої. Так, щоб було незвично, хотілося і в спеку, і в холод, корисно, дико модно і популярно. Поговоримо про тренди, які активно набирають силу.

Нітро кава

Одна з найбільш технологічних ідей в світі кави. Її проганяють під тиском через азот і наливають в стакан прямо з-під крана кега. Виходить м'який оксамитовий напій, який зовні дуже нагадує пиво «Гіннес». П'ють його холодним.

Нітро кава стала на Заході зіркою літнього сезону, що минає. У квітні цього року її почали випускати в жерстяних банках і пляшках і стали поставляти в кав'ярні, бари і ресторани в США. Йде цей напій просто нарозхват.

Чай з кавового листя

Його придумали два студента з Франції Макс Рівест та Арно Птівалле. Проста ідея заварювати не тільки кавові боби, а ще й листя, виявилася дуже вдалою. У них вийшов «чай» з чистим яскравим смаком, низьким вмістом кофеїну, багатий на поліфеноли та антиоксиданти. Кофеїну в ньому також мало, а корисних речовин навіть більше, ніж в зеленому чаї.

Натхненні результатом, хлопці запустили свій бізнес в Канаді і продають напій під маркою Wize Monkey.

Гонконгський кава-чай

Традиційний азіатський варіант, який розсмакували і популяризували західні люди. Юанянг - популярний в Гонконзі напій із суміші кави і гонконгського чаю з молоком.

На 1 чашку гонконгського чаю з молоком беруть 1 чашку міцної арабіки і змішують. Приготувати традиційний чай - це окреме завдання. Чайне листя заливають холодною водою, доводять до кипіння в каструльці, трохи остуджують і вливають молоко з цукром (іноді згущене молоко), потім ще раз доводять до кипіння, а далі варять 3 хвилини. І тільки потім змішують з кавою.

Виходить дико популярний в Гонконзі напій, який привезли спочатку в Штати, а звідти до Європи і до інших країн. Готують в десятках варіантів. П'ють гарячим або з льодом.

Баббл чай

Він же Pearl Milk Tea, Boba Tea, тобто чай з перлинами, чай з бульбашками. Він оснований на чорному або зеленому чаю, в який додають вершки, фруктові сиропи, молоко, екстракти рослин, топпінги на основі фруктових смаків. Інгредієнти змішують, а потім збивають.

«Баббл чай» придумали на острові Тайвань в середині 80-х. Із самого початку - це був збитий коктейль з фруктового сиропу та чаю. А потім в нього почали додавати кульки з тапіоки з концентрованим натуральним соком всередині. Вони весело лопаються, розчиняючись в напої.

Популярним цей чай став, коли потрапив в японські новини. Його люблять на Тайвані, в США, Китаї, Австралії. Він завоював велику популярність в Європі, особливо у Німеччині та Великобританії. Також він добрався і до мегаполісів Росії. «Баббл чай» можна спробувати в літніх кафе Петербурга і Москви і до самого Владивостока.

Пуровер кава

Простий, видовищний і навіть «медитативний» метод заварювання кави. Назва від англійського pour over - «лити зверху». Є ще японський варіант назви «харіо». Японці вміють так робити каву ще з початку ХХ століття.

Суть ось у чому: потрібно трохи кави і спеціальна пластикова воронка з отворами і фільтром. Каву засипають у фільтр і починають неквапливо заливати окропом. Лити воду потрібно хвилини 4, виходить неквапливо і церемоніально. За аналогією з чайною церемонією цей спосіб називають кавовим.

Виходить більш ароматна і смачна кава, ніж зазвичай.

Чай з маслом

По Ча або часуйма - тибетський чай з молоком яка, маслом і сіллю. Найпоширеніший напій в Тибетському нагір'ї. Втамовує голод, зігріває і додає сил. Місцеві жителі п'ють його у величезних кількостях, по кілька десятків порцій в день.

У Тибеті напій готують неквапливо і з толком. Чайне листя варять в молоці близько трьох годин, переливають в спеціальну олійницю для чаю з бамбука, додають топлене масло яка, сіль, починають товкти, поки не утвориться однорідна густа маса.

Рецепт розвезли по своїх країнах альпіністи і мандрівники. Тепер його можна спробувати в Європі, США і мегаполісах по всьому світу.

Кава з маслом для гиків

Bulletproof coffee придумав американець Дейв аспра після того, як спробував на Тибеті той самий чай з молоком. Тільки замість чаю він взяв за основу каву. Але молоко і цукор теж потрібно було на щось замінити - Дейв дуже хотів схуднути.

Після декількох років експериментів він, нарешті, отримав добре спінену суміш без всяких токсинів. І почав продавати продукт під маркою Bulletproof. У складі: 1-2 ст. ложки несолоного вершкового масла і стільки само олії з СЛТ (тригліцеридами середнього ланцюга) в якості заміни кокосовому маслу, яке псує смак.

Кожен інгредієнт запатентований і продається під своєю торговою маркою. Дейв «поліпшив» кавові зерна, знизивши в них вміст токсинів. Рослинну олію він очищає своїм власним способом так, щоб організм швидше засвоював енергію продукту. А вершкове масло рекомендує брати тільки від корів, вирощених на трав'яному кормі.

Рецепт пішов на ура в Силіконовій долині в Штатах. Генії IT-індустрії полюбили напій за його смак, тонізуючий ефект і відчутне посилення концентрації. Бізнес Дейва зростає.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Івано-Франківську ІІ ...
Наступна новина: Гранітні та мармурові ...

КОМЕНТАРІ