Гранітні та мармурові пам'ятники: що краще?

Гранітні та мармурові пам'ятники: що краще?

25.04.16 13:20 0 850

Практично всі з нас стикалися, або будуть стикатися, з проблемою вибору ритуального пам'ятника. Найчастіше, тією причиною, через яку багато хто не може визначитися, який же пам'ятник все-таки вибрати, є матеріал для його виготовлення. Який пам'ятник вибрати: зі штучного каменю, гранітний або мармуровий? Найчастіше, в цій гонці лідирують граніт і мармур. Це передбачувано, так як ці камені є натуральними і завдяки цьому мають істотні переваги над іншими матеріалами для зведення пам'ятників. Але, не дивлячись на деякі спільні риси, властивості і характеристики мармур і граніт сильно відрізняються. Які відмінності найбільш яскраво виражені, розглянемо нижче і розповість нам про них Шевченко А. В. - співробітник ЧП "Скорбота": http://skorbota.com/, в якому ви можете замовити якісний пам'ятник в м. Коростишев.

Відмінні риси мармуру і граніту

Яку ж порівняльну характеристику можна скласти для цих двох видів натурального каменю?
Мармур - це тонкий і благородний камінь, з якого дуже часто створюють чудові скульптури і статуї. Підтвердженням тому можуть стати екземпляри творів мистецтва античних часів. Якраз на цьому прикладі, ми можемо переконатися в довговічності і міцності цього натурального каменю. Цього матеріалу так само властива висока пластичність. Завдяки цій якості, ручна обробка мармурових виробів проходить набагато легше і краще, ніж виробів з граніту. За рахунок цієї властивості, з мармуру можна зробити пам'ятники, на яких будуть присутні дуже складні та деталізовані різьблення. Цей матеріал дозволяє створити більш витончене обрамлення і може зробити так, щоб рельєф пам'ятника був вираженийна більш яскраво.

Що можна віднести до недоліків цього матеріалу?

Мармур - дуже чутливий камінь до погодних впливів. Для того щоб вироби з мармуру мали гідний зовнішній вигляд і прослужили набагато довше, доглядати за ними потрібно своєчасно і правильно. Якщо ви не володієте часом для догляду за пам'ятником, то не варто вибирати мармур, для його виготовлення.

Що можна сказати про гранітні пам'ятники?

Безумовно, їх відмінні риси полягають в тому, що вони самі надійні, володіють значними розмірами, міцні і мають більш тривалий термін служби. Якщо ви сумніваєтеся в достовірності всього вищесказаного, згадайте про гранітні набережні, які вважаються практично вічними.

Що вибрати: мармур або граніт?

Якщо ви сподіваєтеся знайти відповідь на важливе питання, який пам'ятник краще вибрати - гранітний або мармуровий, то ви його не знайдете. Ця відповідь буде для кожного індивідуальною. Вона буде пов'язаною з тим, на який вид пам'ятника ви розраховуєте, і чи розглядаєте ви його довговічність, як основний критерій. Якщо ви дуже сумніваєтеся, який з цих двох матеріалів вибрати, то виберіть поєднання двох натуральних каменів в одному пам'ятнику. Такий альтернативний варіант досить поширений в наш час. Посудіть самі: монолітна плита або цоколь, виконані з граніту, послужать міцною та довговічною основою, а доповненням може бути велична і цікава скульптура з мармуру, яка може облагородить його зовнішній вигляд і зробити пам'ятник унікальним.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 7 напоїв з чаю та кави,які ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ