Вінниччина готується до відзначення Великодніх свят (+фото)

Вінниччина готується до відзначення Великодніх свят (+фото)

26.04.16 12:32 0 497
Нещодавно за участю представників релігійних організацій Вінниччини, напередодні відзначення Великодніх свят за східним календарем відбулася прес-конференція, в ході якої представники релігійних організацій обговорили заходи, що відбуватимуться в рамках проведення Пасхальних свят.

Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький проінформував присутніх про діяльність обласної Ради церков і релігійних організацій та міжконфесійних консультативно-дорадчих органів, що активно діють при райдержадміністраціях.

Ігор Салецький акцентував увагу присутніх на реалізації програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпеченні міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020, в рамках якої протягом літнього періоду будуть відбуватися паломницько-туристичні подорожі сакральною спадщиною Подільського краю та України. «Взяти участь у поїздці зможе кожен бажаючий, записавшись в управлінні у справах національностей та релігій облдержадміністрації», - наголосив посадовець.

30 квітня та 1 травня в усіх православних, греко-католицьких та протестантських храмах області завершуються усі святкові Богослужіння.

Представник УПЦ архімандрит Дорофей Маркевич зазначив: «Для того, щоб у неділю усі прихожани були віддані молитві і богослужінню, у чотирьох найбільших храмах міста (Спасо-Преображенському кафедральному соборі, Стрітенському, Хрестовоздвиженському та Різдво-Богородичному храмах) освячуватимуть пасхальні кошики ще й у суботу з 10 до 21 год. Традиційно на Радоницю (День поминання померлих), яка припадає цьогоріч на 10 травня, в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ (П'ятничани) духовенство м. Вінниці звершить Божественну літургію, після якої відбудеться панахида за померлими на П'ятничанському кладовищі».

Крім того архімандрит Дорофей запросив Вінничан на загальноміську щорічну хресну ходу, яка розпочнеться о 13.00 і проходитиме від кожного храму до храму Воскресіння Христового, що на вулиці Хмельницьке шосе. По завершенні ходи відбудеться загальноміське святкове вечірнє Богослужіння.

Також розповів про святкування 20-річчя архієрейської хіротонії митрополита Вінницького і Барського Симеона, яке урочисто святкуватимуть 4 травня. Очікується прибуття архієреїв та духовних делегацій з України, Польщі, Молдови.

Секретар Вінницького єпархіального управління УАПЦ Сергій Москальчук акцентував увагу на тому, що кожен християнин, напередодні Великодня, перш за все повинен подбати про очищення своєї душі, прийти у храм до Сповіді та Причастя.

Підготовка до Великодніх свят по-особливому відбувається в релігійній громаді Серафима Саровського УПЦ КП. Як повідомив секретар єпархіального управління УПЦ КП Ігор Сіранчук: «На базі Парафіяльного духовно-просвітницького центру щоденно діє семінар «Подільська Великодня Писанка», де кожен бажаючий може безкоштовно отримати уроки мистецтва писанкарства».

Єпископ Вінницького обласного управління об'єднаної церкви ХВЄ Михайло Якобчук відзначив: «Що особливу увагу у дні перед Великоднем релігійні громади звертають на знедолених, дітей-сиріт, на тих, хто в цей час, потребує милосердя і любові». За його словами група волонтерів нещодавно повернулася зі Сходу, адже відвідали міста Мар'янка, Широкіно, Лебединське, це уже була 22 поїздка на Схід.

До відома, в ніч Пасхального богослужіння містом буде їздити громадський транспорт.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Тячівщині ...
Наступна новина: На літній відпочинок та ...

КОМЕНТАРІ