У Чернігові вшанували Великого Сонцепоклонника

У Чернігові вшанували Великого Сонцепоклонника

26.04.16 12:54 0 582
Щороку 25 квітня в день смерті видатного українського письменника Михайла Михайловича Коцюбинського його шанувальники приходять до могили «Великого Сонцепоклонника», що на Болдиній горі.

Вклонитися видатному майстру слова прийшли заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур та заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, а також родичі митця та поціновувачі його творчості.

Як зазначив заступник міського голови Олександр Ломако, Михайло Михайлович Коцюбинський був талановитим літератором, одним із тих, хто формував українську культуру. «Він є визначною постаттю для всієї України. Для Чернігова він зробив багато, і не тільки як літератор і письменник, а й як громадський діяч. Він заснував у місті культурне товариство, що стало основою для формування культурного коду Чернігова, яким і зараз живе наше місто», - сказав О. Ломако.

У Чернігові М. М. Коцюбинський прожив 15 років. Тут були написані кращі його твори: «Дорогою ціною», «На камені», «В путах шайтана», «Цвіт яблуні», «Intermezzo», «Fata morgana», «Що записано в книгу життя», «Тіні забутих предків». Меморіальний музей-заповідник письменника в Чернігові є осередком української духовності. Крім того, його іменем названа одна з центральних вулиць міста та бібліотека. Михайла Коцюбинського називають «Великим Сонцеплонником», адже вся його творчість наснажена сонячним оптимізмом, вірою у високе призначення людини на Землі.

Учасники заходу поклали квіти на могилу Михайла та Віри Коцюбинських, а священник храму Михайла і Федора отець Олег відправив заупокійну літію.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: У Волинській області убивця ...

КОМЕНТАРІ