Дні Меммінгена в Чернігові

Дні Меммінгена в Чернігові

26.04.16 11:24 0 594
У Чернігові з 21 по 24 травня відбудуться Дні Меммінгена. Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Заплановані заходи будуть проходити з метою розвитку міжнародних зв'язків з містами-партнерами та відповідно до Угоди про дружбу та співробітництво між містами Чернігів (Україна) та Меммінген (Федеративна Республіка Німеччина).

Довідково.

Меммінген – місто, яке знаходиться у західній частині Баварії і відноситься до адміністративного округу Швабія. Перша літописна згадка про місто відноситься до 1128 р.

Населення сучасного Меммінгену складає 41 050 мешканців, площа міста – 70,5 кв. км. Основними галузями економіки Меммінгена є машинобудування, хімічна промисловість, промисловість пакувальних матеріалів, будівництво та сфера послуг.

Місцевим органом влади є міська ратуша, яку очолює з 1980 року обербургомістр - Доктор Іво Хольцінгер.

У Меммінгені працюють 7 середніх шкіл, 2 гімназії, вечірній університет, вище професійне училище, технікум, низка профтехучилищ, Меммінгенська вища школа.

Насиченим є культурне життя міста. Тут розміщений Швабський театр, театр малих форм, декілька музеїв та інші культурні заклади. Щороку урочисто святкуються Свято дітей та День рибалки, раз на чотири роки відбуваються Валенштайнівські ігри.

Основні туристичні принади міста знаходяться у його старій частині, що збереглася до наших днів. Зокрема, це збудовані у 11-12 століттях елементи міських укріплень.

Співпраця Меммінгена та Чернігова розпочалася з 1991 року з медичної сфери. За час партнерських стосунків чернігівські лікарі мали неодноразову можливість пройти стажування у провідних медичних закладах Німеччини.

Особливої уваги заслуговує спільний з Меммінгеном проект по підготовці фахівців автосервісу та сучасних технологій. Крім того, з Меммінгеном проводилась системна робота щодо співпраці закладів культури міст-партнерів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відлуння чорнобильської ...
Наступна новина: На Вінничині у райцентрі ...

КОМЕНТАРІ