У Тернополі відкрили Меморіал бельгійським солдатам полеглим у Першій Світовій війні

У Тернополі відкрили Меморіал бельгійським солдатам полеглим у Першій Світовій війні

26.04.16 10:02 0 544
24 квітня у Тернополі вшановували пам’ять полеглих у Першій Світовій війні бельгійських солдат бронедивізіону АСМ, які похоронені на Микулинецькому кладовищі. На цьому кладовищі, за сприяння міської ради, був оновлений Меморіал бельгійським солдатам, біля якого й відбувалася церемонія вшанування пам’яті. Чин освячення Меморіалу здійснив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ кир Теодор Мартинюк. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал та Посол Бельгії в Україні Люк Якобс.

Очільник Тернополя висловив шану та повагу бельгійським солдатам та іншим полеглим у часи минулих та теперішніх воєн.

«Війна закінчується тоді, коли з належними почестями похований останній солдат. Перша світова війна була однією з найкривавіших в історії людства і забрала життя більше 9 млн. солдат і цивільних, - зазначив Сергій Надал. - Такі Меморіали, як на Микулинецькому кладовищі, є вшануванням подвигу і самопожертви військових. Адже вони з честю виконали свій обов’язок перед своєю батьківщиною. Разом з тим — меморіали є нагадуванням того, що військова агресія повинна жорстоко каратися міжнародною спільнотою. Вона не може бути засобом у політиці».

Посол Бельгії в Україні Люк Якобс відзначив, що необхідно пам’ятати свою історію та гідно вшановувати пам’ять тих, хто боровся за волю та свободу. Також він подякував Сергію Надалу за відновлення Меморіалу полеглим бельгійським солдатам.

Опісля вшанування пам’яті, в Українському домі «Перемога» відкрили виставку «Бельгійський автобронедивізіон в Україні під час Першої світової війни» та «Перша світова війна у загальних рисах», а у Палаці Кіно показали повнометражний фільм «Cafard» Ян Бюльтил та експерт АСМ Август Тірі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Державна ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ