У Волинській області чоловіка,який нападав на перехожих із ножем,госпіталізують до психіатричного закладу із суворим наглядом

У Волинській області чоловіка,який нападав на перехожих із ножем,госпіталізують до психіатричного закладу із суворим наглядом

27.04.16 17:31 0 520
Луцькою місцевою прокуратурою було затверджено та скеровано до суду матеріали кримінального провадження із клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру щодо 35-річного мешканця села Рованці Луцького району, який у грудні минулого року вчинив хуліганство щодо лучанина та умисно спричинив тяжкі тілесні ушкодження ще двом чоловікам.

26 грудня близько 13 години 45 хв., біля будинку №48 по проспекту Волі в місті Луцьку він завдав випадковому перехожому один удар розкладним ножем в обличчя, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

Менш ніж за годину, на вулиці Рівненській в обласному центрі цим самим ножем він завдав ще одному перехожому удар у праву скроневу ділянку голови, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження.

Цього ж дня, уже в селі Рованці, молодик двічі ударив ножем – в обличчя та грудну клітку - третю свою жертву, завдавши також тяжкі тілесні ушкодження.

Під час досудового розслідування з'ясувалося, що згідно висновку судово-психіатричного експерта чоловік на час скоєння інкримінованих йому протиправних діянь виявляв ознаки хронічного душевного захворювання, що позбавляло його можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Позаяк він становить суспільну небезпеку для інших людей, до суду було скеровано клопотання про застосування до нього примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Ухвалою Луцького міськрайонного суду це клопотання задоволено.

Довідково: згідно ч. 5 ст. 94 КК України госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ