Лучани поклали квіти до пам’ятного знака “Жертвам Чорнобиля”

Лучани поклали квіти до пам’ятного знака “Жертвам Чорнобиля”

27.04.16 16:06 0 722
30-ть років тому сталася страшна техногенна катастрофа — вибухнув 4-й енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Витік радіації завдав значної шкоди навколишньому середовищу. Внаслідок аварії навколо ЧАЕС було утворено 30 кілометрову зону. Було евакуйовано тисячі людей, які змушені назавжди покинути свої домівки. Ця подія змінила життя багатьох українців.

На ліквідацію аварії на ЧАЕС було мобілізовано значні людські та технічні ресурси. Багато ліквідаторів отримали смертельну дозу опромінення, багато осіб згодом померли від різних хвороб, чи отримали хронічні захворювання. На жаль, з кожним роком все зменшується кількість ліквідаторів.

з нагоди 30-ї річниці аварії на ЧАЕС на меморіальному комплексі “Вічна слава” священнослужителі відслужили панахиду, а представники громадськості, трудових колективів поклали квіти до пам'ятного знака “Жертвам Чорнобиля”. Покладання квітів також відбулося біля пам'ятної дошки Анатолію Грищенку, що на проспекті Волі.

У заходах взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, його заступник Сергій Григоренко, секретар міської ради Юлія Вусенко.

Настоятель храму Холмської ікони Божої Матері Михайло Онищук, звертаючись до присутніх, зазначив: “30-у річницю аварії на ЧАЕС ми вшановуємо в особливий день. Завтра Іуда продасть Христа. ми вшановуємо людей, які зробили інший вибір — не продати, не втікти і розплатитися ціною власного життя. Цю ціну важко зрозуміти живим. Вона зрозуміла тим, хто її платить. Треба нам всім це цінувати і подякувати своїм життям тим, хто пішов ліквідовувати наслідки аварії і врятував Україну, дав змогу народитися масі людей, жити нам з вами. Ті люди зробили свій правильний вибір. Слава Богу, що тоді жили такі сердечні люди, які рятували майбутнє, а не своє життя. Щира їм пам'ять і честь”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Результати перших трьох ...
Наступна новина: Діти Буковини приймали ...

КОМЕНТАРІ