За рахунок зовнішніх інвестицій у розвиток Луцька буде додатково залучено мільярд гривень

За рахунок зовнішніх інвестицій у розвиток Луцька буде додатково залучено мільярд гривень

27.04.16 12:10 0 520
Про залучені та планові інвестиції в економіку міста Луцька на оперативній нараді доповідав директор департаменту економічної політики Олександр Озінович.

Всього за період з 2010 по 2015 рік Луцькою міською радою було реалізовано 10 проектів, залучено коштів на суму 1,85 млн євро + 7,3 млн грн. З них кредитних коштів: 4 млн грн; грантових коштів 1,85 млн євро + 3,3 млн грн.

Наразі в роботі перебуває 8 проектів загальною вартістю понад 45 млн євро.

У 2014 році Луцькою міською радою спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО було реалізовано проект Реалізація енергозберігаючих заходів в бюджетних установах міста Луцька. Залучені кошти: 4 млн грн. Впроваджено енергозберігаючі заходів в шести бюджетних установах міста Луцька: утеплено фасади, встановлено ІТП, замінено вікна та двері, здійснено балансування систем опалення тощо. Проект реалізовано повністю. Йде виплата відсотків за кредитом.

У 2014 році спільно з Болонським університетом було реалізовано проект "Енергія для східних мерів". Залучено: 23,6 тис. євро грантових коштів. Проект профінансовано Європейською комісією. В рамках проекту в ДНЗ №7 було встановлено ІТП, частково замінено вікна та двері.

В рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» було залучено 1 млн 826 тис. євро грантових коштів. У 2015 році закінчено реалізацію ряду проектів. Найбільші проекти: Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку. Залучені кошти: 1 млн. 360 тис. євро. В рамках проекту було здійснено наступне: побудовано містечко для ведмедів з 4 вольєрами та 2 басейнами, оглядовим майданчиком; побудовано містечко для левів з окремими вольєрами та оглядовим майданчиком; замінено вхідні ворота та огорожу зоопарку; вимощено нові доріжки; зміцнено місток; встановлено нову систему освітлення; збудовано систему водопостачання (якої раніше не було); встановлено відеоспостереження; проведено загальний благоустрій території зоопарку.

Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Залучені кошти: 212,3 тис. євро.

В роботі перебуває проект реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьку. Він реалізується спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Фондом Чистих Технологій, Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Кредит - 10 млн євро, грант - 4 млн євро. Проект передбачає встановлення ІТП, модернізацію котелень та ЦТП, встановлення 5 МВт котла на біомасі, Встановлення системи дистанційного контролю та моніторингу «SCADA», ремонт та заміну теплових мереж.

Також у дії проект модернізація та реконструкція систем водопостачання та водовідведення у м. Луцьку. Є чимало напрацювань перспективних проектів, які планується реалізувати.

Міський голова Микола Романюк, підсумовуючи сказане, акцентував на важливості залучення інвестицій в економіку міста Луцька. За його словами, за рахунок зовнішніх інвестицій Луцьк додатково отримав мільярд гривень, третина із них - це грантові кошти. Це вагома підтримка бюджету розвитку міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ