В Тернополі сергій Надал вручив пам’ятні медалі ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

В Тернополі сергій Надал вручив пам’ятні медалі ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

27.04.16 20:40 0 519
26 квітня відзначається 30-та річниця з дня найбільшої техногенної аварії в історії людства – Чорнобильської катастрофи. Напередодні цієї дати у обласній філармонії відбулися пам’ятні заходи. Міський голова Сергій Надал вручив ліквідаторам наслідків аварії з Тернополя пам’ятні медалі «За заслуги», які були спеціально виготовлені міською радою до трагічної дати. Загалом, такі медалі та грошову допомогу у Тернополі отримають більше 640 тернополян.

Звертаючись до присутніх, очільник Тернополя зазначив, що тоді, в мирний час, Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом.

«Чорнобильська катастрофа була частиною геноциду української нації з боку ворожого комуністичного режиму. Радянський режим звів Чорнобильську АЕС у безпосередній близькості від столиці України, всупереч протестам дисидентів, екологів та простих українців. Цей злочин проти людяності став одним з головних доказів злочинного характеру комуністичного режиму і необхідності заборони людоненависницької комуністичної ідеології, - сказав Сергій Надал. - Ми з сумом згадуємо про найбільшу техногенну катастрофу та з щирою вдячністю вшановуємо героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на станції. Слава героям чорнобильцям. Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня!».

Зазначимо, що управління соціальної політики Тернопільської міської ради також виплатить ліквідаторам матеріальну допомогу в сумі понад 28 тисяч гривень.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: у Тульчині ...
Наступна новина: Генеральная уборка офиса с ...

КОМЕНТАРІ