В Чернівецькій області довіряй,але перевіряй… (+фото)

В Чернівецькій області довіряй,але перевіряй… (+фото)

27.04.16 18:19 0 743
На цю відому народну мудрість посилається мій співбесідник, даючи поради, як застерегти себе від прикрих несподіванок при купівлі вживаного автомобіля.

Тема не нова, актуальна для всіх, хто хоче стати власником транспортного засобу — добротного, і, бажано, не надто дорогого.

Однак, головний спеціаліст-експерт Регіонального сервісного центру МВС в Чернівецькій області Тарас Могилівський радить громадянам бути обережними при реалізації своєї мрії. Тарас Вікторович — досвідчений фахівець, тому його рекомендації мають суто практичний, житейський характер. Саме в такому контексті ми і ведемо мову про перебиті номери агрегатів транспортних засобів, що іноді стають сюрпризами для людей, які навіть уявити собі не могли,що викинуть власні кошти «на вітер».

— Як часто трапляються такі ситуації у нас, на Буковині?

— Якщо говорити про статистику, то за перший квартал 2016 року в області територіальними сервісними центрами МВС зафіксовано 12 фактів підробок та знищення номерів агрегатів транспортних засобів — кузовів та двигунів. Кожна конкретна ситуація є не лише великим розчаруванням для людей, але й суттєвою фінансовою втратою.

— Підробка ідентифікаційних номерів є злочином. Однак, здається, не всі це розуміють…

— На жаль, так. Складна економічна ситуація в країні, безробіття, інфляція, події на сході держави, анексія Криму — всі ці події й процеси негативно впливають на правосвідомість деяких громадян. Почастішали випадки незаконного заволодіння транспортними засобами, а відтак зміни їх ідентифікаційних номерів — кузова, шасі, двигуна, підробки реєстраційних чи супровідних документів. Якщо ви стежите за новинами митниці, то можете переконатись, що не меншає спроб ввезти «незаконні» транспортні засоби із-за кордону. Маючи незначні заощадження, мізерну заробітну плату та бажання їздити на хорошому і не дорогому автомобілі, люди іноді не замислюються над тим, чому цей в хорошому стані автомобіль дешевший, ніж в середньому аналогічні йому на ринку?.. А в більшості випадків це тому, що в даного транспортного засобу є «темне» минуле.

— Дешевий сир в мишоловці?..

— Можна сказати й так. Хоча не виключенням є випадки, коли транспортні засоби із зміненими ідентифікаційними номерами, підробленими документами коштують так само, як і всі інші аналогічні автомобілі на ринку.

— Ви хочете сказати, що жоден з нас не застрахований від придбання автомобіля з кримінальним минулим?

— Я сказав би інакше: кожен з нас повинен зробити все необхідне, аби не придбати такий транспортний засіб. Тому ми наполегливо рекомендуємо всім громадянам, в тому числі й іноземним, при покупці автомобіля не забувати про давнє мудре прислів’я: «Довіряй, але перевіряй».

— Що може бути тут максимальною гарантією?

— Переконайтесь у справжності придбаного автомобіля за допомогою фахівців експертної служби.

— А якщо цей автомобіль уже вивчали експерти?..

— Навіть якщо у власника транспортного засобі вже є така експертиза, видана раніше, то це ще не означає, що саме на цей автомобіль вона була видана… Або де гарантії, що після такої експертизи в даному транспортному засобі нічого не змінювалося?.. Найкращим доказом того, що змін не було, є висновок судового експерта, виданий особисто вам в руки.

— Отже, купуючи авто, я прошу власника поїхати разом зі мною до експертів та зробити експертизу ідентифікаційних номерів та реєстраційних документів?

— Саме так. Довіряй, але перевіряй...





Розмову вів Анатолій Томків
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Конкурс екопроектів в ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: на базі ...

КОМЕНТАРІ