На Вінничині 26 квітня – 30-та річниця Чорнобильської катастрофи

На Вінничині 26 квітня – 30-та річниця Чорнобильської катастрофи

27.04.16 18:50 0 579
Згідно з Указом Президента України від 14.12.2015 №702/2015 «Про заходи у зв’язку з 30-річчям Чорнобильської катастрофи» 2016-й оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

26 квітня 1986 року в 1-23-44 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі у 1945 році. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Вона торкнулася не лише України, але багатьох інших країн. Події 30-річної давності ніколи не зітруться в нашій пам’яті, вони нікого не залишили байдужими.

Не стояли осторонь тієї біди і працівники органів прокуратури. З гордістю шануємо нашого колегу-ветерана Дзюбу Анатолія Григоровича, який брав активну участь у заходах з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. За державницьку позицію його відзначено Генеральним прокурором України, нагороджено Почесною відзнакою МНС України, заради захисту людства від руйнівного впливу екологічної катастрофи.

Щиро бажаємо Вам, Анатолію Григоровичу, всім ліквідаторам наслідків тієї страшної аварії та Вашим рідним і близьким миру, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, добра й злагоди!

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День Європи в Луцьку
Наступна новина: Какие есть разновидности ...

КОМЕНТАРІ