У Тернополі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Тернополі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

27.04.16 09:04 0 570
26 квітня, з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, у парку «Національного відродження» відбувся мітинг-реквієм пам’яті загиблих і померлих внаслідок аварії. Біля меморіального комплексу «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» зібралися ліквідатори, небайдужі тернополяни. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.

Священнослужителі разом із присутнім молилися за душі загиблих, представники влади та громадськості поклали квіти до меморіалу.

«26 квітня 1986 року, в мирний час, Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і досі вбиває ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями, - звернувся до присутніх Сергій Надал. - Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Вони виграли свою війну за Україну і назавжди залишилися Героями. Ми схиляємо голови перед пам'яттю загиблих у цій боротьбі. Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня!».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Тернополі на вул. Миру ...

КОМЕНТАРІ