В Житомирській області сергій Машковський вшанував пам'ять пожежників-ліквідаторів у день 30-х роковин аварії на ЧАЕС

В Житомирській області сергій Машковський вшанував пам'ять пожежників-ліквідаторів у день 30-х роковин аварії на ЧАЕС

27.04.16 08:17 0 527
Під час мітингу-скорботи голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський поклав квіти до пам'ятного знака «Пожежним, які врятували світ», вшанувавши пам'ять загиблих, померлих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

— «289 пожежних з Житомирщини взяли участь в гасінні пожежі на четвертому реакторі. Вони робили все, щоб не дати розповсюдитись «атомній чумі»: відкачувати радіоактивну воду з-під реактора, евакуйовували населення, проводити дезактивацію будівель, споруд та техніки. 107 із них, на превеликий жаль, уже немає в живих», – зазначив Сергій Машковський.

Керівник області згадав наших земляків – Миколу Ващука та Володимира Максимчука. 23 річний Микола Ващук був в числі 28 чорнобильських вогнеборців, які першими вступили у смертельний бій з пекельним атомом. За лічені хвилини після вибуху, він у складі шостої Чорнобильської пожежної частини прибув на місце аварії.

Генерал Володимир Максимчук з Любарського району очолив групу для гасіння надскладної пожежі у кабельних тунелях між четвертим та третім робочими саркофагами.

Обидва ліквідатори були удостоєні звання Героя та нагороджені орденами «Червоної зірки».

Присутні на церемонії вшанували пам'ять ліквідаторів та жертв трагедії хвилиною мовчання. Воїни роти Почесної варти виконали Державний Гімн та відсалютували з особистої зброї. Стрій воїнів також пройшов урочистим маршем.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ