Послугами служби зайнятості Тернопілля скористались 78 переселенців

Послугами служби зайнятості Тернопілля скористались 78 переселенців

27.04.16 15:27 0 510
Цьогоріч послугами обласної служби зайнятості вже скористалося майже 25 тисяч осіб, серед яких 18 тисяч мали статус безробітного. За сприяння місцевих центрів зайнятості (за оперативними даними) працевлаштовано понад 7 тисяч шукачів роботи, у тому числі з компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску місця праці надано 112 безробітним. До підприємницької діяльності з виплатою відповідної допомоги по безробіттю вдалося залучити 101-го безробітного. Участь у роботах тимчасового характеру взяли 899 осіб. На громадських роботах працювали 360 безробітних.

Про це повідомила заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська під час відеонаради в обласній державній адміністрації.

«Ситуація на ринку праці Тернопільщини, - сказала заступник директора ОЦЗ, - продовжує бути складною, зменшується середньооблікова чисельність штатних працівників (з початку 2016-го вона скоротилася на 6,4 тис. осіб і склала майже 149 тис. осіб), існує заборгованість з виплати заробітної плати, зменшується кількість роботодавців, які інформують службу зайнятості про вакансії, скорочується кількість вакансій. Порівняно з відповідним періодом 2015 року кількість вакансій зменшилась на 11,6% і становила 9172. Серед поданих вакансій лише 4% були із заробітною платою, що вища за середню по області. На одне вільне робоче місце в середньому по Тернопіллю претендувало 7 безробітних».

Крім того, на фінансування оплати праці осіб зі статусом безробітного, які були залучені до громадських робіт використано 179 тис. грн з коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та з місцевих бюджетів. Стримує залучення безробітних до таких робіт недостатність коштів у місцевих бюджетах.

Олександра Островська також розповіла, що з початку року професійне навчання проходили 1495 безробітних. Завершили його 919 осіб і 651-а людина вже працевлаштована. А для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці осіб, яким більше 45 років, центри зайнятості видавали такій категорії громадян безкоштовні ваучери, 11 краян вже скористалися ними і зараховані навчальними закладами на навчання.

Особливий наголос було зроблено на обслуговуванні вимушено переміщених осіб зі сходу держави й Криму та демобілізованих учасників АТО. Так, цьогоріч послугами служби зайнятості Тернопілля скористались 78 переселенців. Роботою забезпечено 16, з них 1 отримав одноразово допомогу по безробіттю для започаткування власної справи, а 7 осіб працевлаштовані за рахунок компенсації витрат роботодавцям на оплату праці. Профнавчанням охоплено 10 переселенців, до тимчасових робіт залучено 3.

Послуги обласна служба зайнятості надала й 504 безробітним з числа атовців, серед яких 17 мали інвалідність. Працевлаштувати вдалося 40 таких осіб, з них 20 уклали контракт на військову службу, 18 вирішили зайнятися підприємництвом. Проходили професійне навчання 32 особи, у тимчасових роботах взяли участь 12 демобідлізованих військових.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ