Степан Барна: "Пам`ять про Чорнобильську катастрофу завжди житиме у наших серцях"

Степан Барна: "Пам`ять про Чорнобильську катастрофу завжди житиме у наших серцях"

27.04.16 10:20 0 619
30 – ту річницю вибуху на Чорнобильській АЕС відзначають на Тернопільщині.

У парку "Національного відродження" біля меморіального комплексу "Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань" відбувся мітинг-реквієм пам'яті загиблих і померлих внаслідок жахливої аварії.

Участь у заході взяв голова обласної державної адміністрації Степан Барна, заступник голови обласної ради Любомир Крупа, міський голова Сергій Надал, жителі міста.

«30 років тому, 26 квітня 1986 року, сталось те, про що ніхто не міг подумати,те, що ніколи б ніхто не міг припустити, те, що стало невиправною помилкою, «чорною плямою» в історії України, те, що скалічило і забрало сотні і тисячі життів, - наголосив Степан Барна. - Реактор №4, що був збудований в 1976 році на Чорнобильській АЕС, розташований за 100 кілометрів на північ від Києва – вибухнув. Сумарний вихід радіоактивних матеріалів становив 50 мільйонів кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих в 1945 році на Хіросіму. Вибух, що спричинив пожежі, які тривали близько 10 днів, забрав життя 31 людини і більше 200 було госпіталізовано. За неофіційною статистикою в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС. Пам`ять про одну з найбільших трагедій ХХ століття назавжди житиме у наших серцях... ».

Опісля очільник краю разом з представниками обласної та міської рад поклав квіти до меморіального комплексу "Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань".

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: на Гайсинщині ...
Наступна новина: На Тернопіллі завершено ...

КОМЕНТАРІ