У Тернопільській ОДА презентували німецьку програму підтримки бізнесу

У Тернопільській ОДА презентували німецьку програму підтримки бізнесу

27.04.16 14:19 0 492
Презентація німецької програми підтримки бізнесу «Служба Старших Експертів» за підтримки Європейського офісу при Торгово-промисловій палаті України відбулася в обласній державній адміністрації.

Привітав учасників заходу перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак.

«Нам дуже цікавий такий напрямок SES, як надання допомоги підприємствам у просуванні товару на нові зарубіжні ринки, подоланні технічних бар'єрів, підготовка підприємства до сертифікації на відповідність міжнародним стандартам, сприяння встановленню ділових контактів в країнах-членах ЄС у контексті Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, - наголосив Іван Крисак. – Сподіваємося, досвід ваших ффахівців буде корисний нам».

Він подякував представникам німецької програми підтримки бізнесу за презентацію, увагу до Тернопілля, побажав цікавої та плідної роботи.

Як розповів Координатор Європейського офісу при Торгово-промисловій палаті України пан Мартін Ройтер, SES – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва, який за допомогою залучення німецьких експертів сприяє у становленні економіки в багатьох країнах світу.

Метою SES в Україні є полегшення доступу компаній до інноваційних міжнародних знань і передового європейського досвіду.

До служби в SES залучаються німецькі фахівці-носії багаторічного досвіду роботи в різних галузях промисловості, сільського господарства, торгівлі, будівництва, транспорту, зв'язку, інформатики, банківсько-страхового сектора, освіти, охорони здоров'я, туризму та інших сфер діяльності.

Основним напрямком діяльності фонду є надання практичної допомоги підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності за допомогою залучення німецьких експертів.

Серед проблем, які вирішують експерти на безоплатній основі, є підвищення кваліфікації персоналу та надання практичної допомоги при вирішенні завдань технічного та організаційного характеру, вдосконалення виробництва, підвищення якості, розробка сучасних концепцій збуту і маркетингу, модернізація виробництва. До числа пріоритетних завдань також входить допомога в розробці бізнес-планів, рекомендації по покупці необхідного обладнання та матеріалів тощо. З 1983 року SES було проведено більше 38 тисяч проектів у 160 країнах світу, зокрема в Україні було проведено 370 проектів.

«Головна відмінна риса експертів SES – їх багаторічний досвід. Експерти безоплатно передають свої знання та підвищують кваліфікацію колег з професії в усьому світі. Вони володіють знаннями з більш, ніж 50 галузей економіки, крім того високою соціальною компетентністю, готовністю пристосуватися до місцевих умов, і часто хорошим знанням іноземних мов», - наголосив Мартін Ройтер.

По завершенню презентації, представники бізнесу, які виявили бажання підвищити рівень знань, технологічні процеси виробництва, мали можливість задати запитання та домовитися з координатором проекту про приїзд експерта.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна зустрівся з ...
Наступна новина: Житомирщина: в область ...

КОМЕНТАРІ