Валерій Коровій: «Чорнобильська катастрофа – великий урок для кожного з нас» (+фото)

Валерій Коровій: «Чорнобильська катастрофа – великий урок для кожного з нас» (+фото)

27.04.16 13:16 0 535
У день 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС в залі обласного музично-драматичного театру ім. Садовського відбувся концерт-реквієм, присвячений трагічній даті.

Віддати шану ліквідаторам та пом'янути загиблих бійців атомного фронту на захід завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська, Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«В людського горя немає терміну давності, і Чорнобильська рана як ніколи, відчувається на тілі українського суспільства, в душі кожного з нас. Ми задаємо собі питання: в чому провинився український народ, що переживає такі великі страждання, починаючи від Чорнобильської катастрофи і до тих драматичних подій, які проживаємо ми ?», - зауважив, звертаючись до учасників заходу, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Він відзначив, що досі проглядається великий смуток в очах ліквідаторів, які ризикували тоді власним життям, відчувається і біль родин, які втратили своїх рідних, і туга за малою батьківщиною в тих, хто в силу об'єктивних обставин змушений був переселитися до інших регіонів.

«Чорнобильська катастрофа – дуже великий урок для кожного з нас. Урок щодо того, наскільки ми повинні дорожити власною країною, чесно і самовіддано виконувати відведену нам Богом місію – творити і розвивати державу в цей час», - наголосив Валерій Коровій Відтак висловив подяку ліквідаторам наслідків катастрофи на ЧАЕС, побажавши їм та їхнім родинам здоров'я, віри та надії.

З вітальними словами звернулися до учасників заходу і перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська та Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Затим керівники області та міста відзначили низку вінничан-ліквідаторів Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради із врученням грошових винагород.

Окрім того, до 30-х роковин Чорнобильської трагедії державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» випустило марку, художній конверт та виготовило штемпель спецпогашення з написом «30-річчя Чорнобильської трагедії. Вінниця», право першого погашення якого під час заходу було надано очільникам області, міста та в.о. директора Вінницької дирекції «Укрпошта».

















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Что собой представляет ...

КОМЕНТАРІ