Вінницькі журналісти ініціюють захист колег-фрілансерів

Вінницькі журналісти ініціюють захист колег-фрілансерів

27.04.16 17:49 0 554
З ініціативи вінницьких мас-медіа готується урядова постанова про порядок виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі або поранення журналіста під час виконання ним професійних обов'язків. Нормативний документ, який розробляє Держкомтелерадіо, дозволить поширити положення закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» на фрілансерів та вивести його дію в практичну площину. Появі цього документу посприяла громадська організація «Спіноза».

Голова правління ГО «Фундація журналістів із інвалідністю та порушеннями опорно-рухового апарату «Спіноза» Наталя Журбенко відзначає, що мова йде про документ, який чітко визначає порядок виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі або поранення (контузії, травми або каліцтва) журналіста під час виконання ним професійних обов'язків. Дуже важливо, що він стосуватиметься і фрілансерів, або як це визначається офіційно, - для журналістів, які не працюють на основах трудового договору (контракту) і не є застрахованими особами за страхуванням від нещасного випадку на виробництві. В разі набуття чинності постанови КМ з'являється можливість для реального отримання державної допомоги фрілансерами.

Мінсоцполітики у січні цього року висловило свої зауваження до проекту постанови, зокрема, стосовно проведення таких виплат через міністерство та підзвітні йому структури з питань соціального захисту населення. Наразі проект акта доопрацьовується Держкомтелерадіо, аби він відповідав Регламенту Кабміну.

Наразі є необхідність запровадження обов'язкових соціальних гарантій та допомоги журналістам не тільки від держави, а й з боку роботодавців. Особливо зараз, коли реально розпочався процес роздержавлення комунальних ЗМІ. Аби сформувати спільну позицію, об'єднати колег навколо цієї ідеї ГО «Спіноза» планує провести низку тематичних «круглих столів» та зустрічей «без краваток» з журналістами, головними редакторами та власниками місцевих ЗМІ та громадськими організаціями медійників.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині цьогоріч на ...
Наступна новина: Конкурс екопроектів в ...

КОМЕНТАРІ