Не дай себе обдурити! 14 секретів продавця вікон

Не дай себе обдурити! 14 секретів продавця вікон

27.04.16 01:30 0 1074

Вибираючи металопластикові вікна, доводитися зіткнутися з масою різних брендів, виробників і продавців. І практично у всіх замовників виникає питання: чому вікна, укомплектовані одними і тими ж брендами, відрізняються за вартістю? Для того щоб зрозуміти відповідь на це питання треба розібрати все «до атомів». Давайте саме так і вчинимо! І розповість нам про це Сафонов А. К. - співробітник компанії «ЭкоПластика»: http://ecoplastika.ru/, в якій ви можете купити пластикові вікна в Долгопрудному.

Поверхня профілю

Компанія Rehau на ринку більше 60-ти років, а ось молодші системи, часто бувають з «сюрпризами». Сьогодні на ринку представлена ​​маса профільних систем. Відверто кажучи, вибір перебуває в площині замовити Rehau або все ж, ризикнути на користь більш дешевих пропозицій? Питання важке, але в кінці кінців, саме Rehau є брендом №1 в Європі, першою компанією, яка виробляє ПВХ системи для вікон з більш ніж 60-ти річною історією. Вибираючи Rehau, Ви можете бути впевнені в тому, що вікна ніколи не пожовтіють, на рамі НЕ буде тріщин і т. д. Експерти вибирають Rehau!

Товщина стінки профілю

У дешевих систем товщина зовнішньої стінки менша. Товщина стінки профілю має пряме відношення до показників теплоізоляції, жорсткості і довговічності Ваших нових вікон. На жаль, розрізану раму замовник все одно не побачить, а тому, часто, зовнішня стінка профілю може не відповідати вимогам. Варто уточнити у продавців про заявлену товщині профілю і попросити сертифікати на систему.

Армування

Метал повинен бути потрібної товщини і перетину. Армуючий металевий прокат, в обов'язковому порядку, повинен бути встановлений в спеціальну камеру профільної системи. Метал відповідає за жорсткість конструкції і від нього залежить термін служби вікна. Саме на армуванні найбільше економлять продавці. Метал повинн бути 1.5 мм завтовшки і цілісним (не з шматків). В кінці кінців, зустрічається армування навіть 0.7 мм, що є абсолютно неприпустимим, так як метал не буде виконувати своїх функцій при такій товщині. Так, і варто зазначити, що особливо економні виробники, можуть і зовсім проігнорувати вимоги і не встановити метал в раму.

Кріплення та герметизація імпоста

Не можна замінювати оригінальні елементи аналогами! Для з'єднання імпоста з рамою існує спеціальний з'єднувач, який забезпечує надійне з'єднання, а головне - герметичність. Часто доводиться спостерігати, що багато віконних компанії застосовують не оригінальний з'єднувач, а китайський аналог, який просто прикручується до рами і являє собою звичайний пластиковий кут. Таке з'єднання, з великою ймовірністю, буде продуватися.

Підвіконний профіль

Підвіконний профіль без утеплювача гарантує холодне підвіконня. Підвіконний (транспортувальний) профіль - це пластиковий профіль, який встановлений в нижній частині віконної рами і служить для того, щоб можна було завести підвіконня під раму, а також з вуличного боку до підвіконного профілю прикручується відлив. Це здавалося б дрібниця, але цокольний профіль має пряме відношення до показників теплоізоляції вікон. Підвіконний профіль повинен бути багатокамерним і утепленим, в іншому випадку підвіконня буде холодним і можливе продування. Це дуже часта проблема!

Склопакети

Склопакети бувають різної якості! Склопакети займають 80 % загальної площі вікна. Саме від склопакетів безпосередньо залежать показники тепло- і звукоізоляції вікон. Дуже!!! важливо який склопакет стоїть у Вашому вікні. Для здешевлення часто застосовують скло товщиною 3 мм, а потрібно не менше 4 мм. Скло має бути найвищої якості, а герметики - екологічно чистими. Хороші вікна комплектуються тільки склом найвищої якості, а також з енергозберігаючим покриттям. Якщо склопакет неякісний, Ви гарантовано отримаєте: розгерметизацію, конденсат, низькі показники тепло- і звукоізоляції, спотворений вигляд вулиці і т. д.

Герметизація склопакетів

Надійний склопакет ніколи не пітніє зсередини. Для того, щоб склопакет зберігав тепло в будинку - він повинен бути герметичним. Для герметизації склопакетів існують герметики самої різної якості. Якщо виробник застосовує неякісний китайський герметик, або процес герметизації виконаний не на належному рівні - можлива розгерметизація склопакета зі всіма витікаючими наслідками.

Молекулярне сито в дистанційній рамці

Застосування молекулярного сита в дистанційній рамці - обов'язкова вимога! Для поглинання зайвої вологи, в дистанційну рамку склопакета засипається молекулярне сито. На жаль, гарне сито обходитися виробнику набагато дорожче китайських аналогів, тому багато закривають очі на якість і застосовують дешеві аналоги. Особливо заповзятливі виробники і зовсім не засинають малекулярное сито в дистанційну рамку або засипають в меншому обсязі. Все це може привести до запітніння склопакета всередині повітряних камер.

Якість фурнітури

Хороша фурнітура - запорука довговічності вікон. Фурнітура відповідає за весь процес експлуатації вікон. Саме від якості фурнітури залежить чи буде легко працювати стулка вікна, наскільки герметичними, а значить і теплими будуть вікна, як часто треба буде регулювати механізми і т. д.

Опції і режими фурнітури

Кожна деталь виконує свою функцію. Лідери серед виробників віконної фурнітури продумали все до дрібниць і зробили процес експлуатації вікна дуже зручним. Так наприклад, існує режим зимового провітрювання, який дає можливість відкинути стулку всього на 2 градуси і забезпечити приплив свіжого повітря в холодний період року. При цьому, температура не буде різко падати як у випадку з повноцінним провітрюванням. На жаль, продавці не завжди про це говорять і багато клієнтів замовляють вікна без режиму зимового провітрювання. Взагалі, сумлінні компанії ставлять всі основні опції фурнітури за замовчуванням.

Віконна ручка

Хороша віконна ручка повинна бути зроблена з алюмінієвого сплаву. Замовляючи вікна, рідко приходить в голову, що і віконна ручка може бути різною. І це дійсно так. Хороші віконні ручки виконані з алюмінієвого сплаву і служать практично вічно. Вони не ламаються, зручні в експлуатації і володіють прекрасними естетичними характеристиками.

Ущільнювачі

Контур ущільнення не повинен мати розривів. Здавалося б, ущільнювачі - це дрібниця. Так, це дійсно так, але ця дрібниця відповідає за герметичність вікна, а значить і за тепло-, шумоізоляцію. Тобто, гроші були викинуті на вітер якщо в Ваших вікнах погані ущільнювачі.

Додаткові еллементи

Всі з'єднувачі повинні бути армовані. Крім самих вікон, не варто забувати і про комплектуючі. Так наприклад, вимоги до всіх з'єднувачів, розширювачів, підсилювачів не менші, а іноді навіть і більші ніж до вікон, адже ці елементи відповідають за жорсткість з'єднання конструкцій, а значить і за все інше.

Уривок штапиків

Штапики і стики повинні бути точними. З одного боку, якість підрізування штапиків здається не таким вже і важливим, а з іншого - варто не забувати, що погано підрізаний штапик не тільки сильно псує зовнішній вигляд, але і може позначитися на показниках тепло- і шумоізоляції конструкцій.

Комплектуючі до вікон

Через неправильну конфігурації і монтажу козирка може протікати балкон. Крім самих вікон, варто звернути увагу і на комплектуючі. Йдеться про підвіконнях, відливи, козирках, москітних сітках, нащільники і т. д. Особливу увагу варто приділити металу (наприклад, коли мова йде про козирки). Як правило, ніхто не замислюється про те, що й козирок повинен бути потрібної товщини і форми. Нехтування вимогами до комплектуючих може призвести до протікання.

Якість збірки

Вікна можуть робитися на різному обладнанні. Особливу увагу хочеться приділити саме якості збірки вікон. Два вікна, зібрані з одних і тих же матеріалів / комплектуючих можуть працювати абсолютно по-різному. Від того на якому обладнанні зібрані конструкції, залежить «точність геометрії» вікна.

Доставка

Від доставки теж багато що залежить. Доставка вікон повинна проводитися на машинах зі спеціальними «пірамідами», це дозволяє надійно закріпити конструкції і не пошкодити їх в процесі транспортування.

Монтаж

Фахівці з монтажу повинні бути фахівцями)) Правильний монтаж вікна - половина успіху. І це без всяких перебільшень. Дійсно, які б не були якісні і дорогі вікна, установка без дотримання рівнів і рекомендацій по кріпленню, призводить до постійних проблем з вікнами (просідання стулок, продування, вихід з ладу фурнітури і багато іншого). Важливо, щоб майстри були з досвідом роботи, пройшли навчання і застосовували нормальні витратні матеріали (монтажна піна, кріплення, герметики і т. д.)

Гарантія

Гарантія на вікна повинна бути не менше п'яти років. Як правило, виробники дають гарантію сім років. Але, головне не скільки років гарантії Вам пообіцяли, а наскільки серйозно виробник ставитися до гарантії, чи дійсно він виїжджає безкоштовно усуває всі гарантійні випадки і. т. д. Важливо, щоб у продавця вікон була сервісна служба!




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Висадка чорниці в саду

КОМЕНТАРІ