Висадка чорниці в саду

Висадка чорниці в саду

27.04.16 03:08 0 831

Цо може бути кориснішим за чорницю в саду? Завдяки своїй винятковій корисності і чудовому смаку - чорниця досі популярна і користується великим попитом на ринку овочів і фруктів. Ціна відповідно формується теж не найнижча. Ось і виходить, що кожен, у кого є хоча б невеликий шматочок землі, замислювався про посадку цієї рослини. Як то кажуть, хоч би діток і онуків побалувати.

Вирощування чорниці на окультуреній землі в саду має свої особливості, так як природне місце її проживання - це болотиста місцевість (торфовища). Виходячи з цього, доводиться при посадці в саду створювати їй умови близькі до її природнього середовища існування. Більш детально про це нам розповість Мартиненко А. К. - співробітник інтернет-магазину саджанців "Твоя Яскрава клумба": yaskravaklumba.com.ua.

І так, найголовніше, що потрібно знати про чорницю в саду, без чого успіху не бачити

Як правильно садити чорницю? Ефективне вирощування чорниці відбувається тільки на кислому ґрунті. Звичайна садова земля - ​​не підходить! Звичайно, садова чорниця приживеться і на простому грунті, але на тривале зростання і плодоношення розраховувати не доводитися, через деякий час її листя пожовтіє і зів'януть, кущик призупинить своє зростання і незабаром загине. Варто відзначити, що сорти чорниці, які використовуються для садового вирощування - нічого спільного з дикою болотною чорницею не мають. Для вирощування в саду використовується гібридний сорт чорниці та лохині, який характеризується більш високою і розлогою кроною, більше рясним плодоношенням і більшим розміром ягід ніж її дикий родич.

Поговоримо про посадку чорниці в саду

Грунт підготувати варто заздалегідь, це не так вже й складно, особливо якщо пам'ятати заради чого все затівалося. Садова чорниця прекрасно росте в суміші звичайної садової землі з торфом, піском, тирсою сосни, можна додати і хвою. Готувати землю для посадки потрібно заздалегідь, не менше ніж за 1,5 місяці, щоб вона стала однорідною. Якщо ви плануєте осінню посадку (на початку жовтня), то землю варто підготувати влітку, якщо висаджуватися будете навесні, то землю все одно доведеться підготувати влітку або восени.

Вирощування чорниці в саду зовсім не таке просте заняття, як може здатися на 1-й погляд.

Один раз підготувати грунт недостатньо. Збирати чорницю в саду одне задоволення, не потрібно як за лісовою лазити по болотах. Так як чорниця любителька торф'яних боліт, відповідно і в саду їй необхідне підкисленная торф'яного середовища. Ви ж хочете, щоб лісова гостя почувавалася комфортно у вас в гостях? Як варіант, підтримки необхідної кислотності грунту - це регулярний полив чорниці підкисленою водою. Кращою в цьому плані вважається сірчана кислота (0,1 г концентрату сірчаної кислоти розбавляють в 10 л води), звичайно дозування повинне залежати від основної кислотності вашого садового грунту. Можна поливати чорницю «кисленьким», просто додавати в воду для поливу оцтову або лимонну кислоту (розчин повинен бути трохи кислуватим). Краще розчиняти кислоту в дощовій або відстояною воді, так як у водопровідній дуже часто присутній великий вміст вапна. Ну і само собою, зрозуміло що не можна садить чорницю на грунт, який недавно піддавався вапнування.

Розсаду чорниці для саду вирощують в розсадниках, а не беруть з лісу. Краще для посадки використовувати саджанці садової чорниці 2-х-3-х річного віку. Вони краще приживаються. Висаджувати кущі чорниці в саду потрібно на відстань 1,2-1,5 м. Землю навколо кущів необхідно замульчувати, щоб запобігти швидкій втраті вологи. Ясна річ, що пересихання грунту допускати не можна. Ось і всі секрети.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Не дай себе обдурити! 14 ...
Наступна новина: ЛЕД ТВ Панасонік TX-40CSR520

КОМЕНТАРІ