Чиє хутро гріє краще?

Чиє хутро гріє краще?

27.04.16 11:48 0 1085

Для продажу свого товару продавці хутра використовують найрізноманітніші приманки. Аж до того, що розділяють хутра на теплі та холодні. Це і зрозуміло - головна мета продавця - збути якомога більше товару, тому складати небилиці вони можуть краще, ніж старовинні казкарі. Зазвичай фахівці відрізняють хутра за їхньою здатністю зберігати тепло. Більш детально про це нам розповість Сафонов А. К. - продавець ТК "Садовод".
 
Потрібно відзначити, що зовнішній вигляд виробу теж сильно впливає на збереження тепла. Якщо шуба до п'ят, з капюшоном і поясом, то це значить, в ній буде набагато тепліше, ніж у виробі з такого ж хутра, але трапецієподібного силуету з широченними рукавами і довжиною до пояса. Однозначно теплими вважаються шуби з лисиці, соболя і як багато хто думає - норки. З першими двома сперечатися марно, а ось норка буває різною: та, яку розводять в звіриних фермах на Півночі і та, яку вирощують на Півдні. Північне хутро хороше, важке, у нього густий підшерсток. Якщо ви на нього подуєте, то не побачите шкіру. Така норка тепліша, ніж каракуль і нутрія, хоча вона, звичайно, програє в порівнянні з соболем і лисицею. Норка південних широт буде легкою і тонкою, а значить, зберігати тепло буде набагато менше. Найкраще толк в хутрі знають жителі Півночі. Вони вибирають вироби з хутра північного оленя або морських тварин. У таких шубах можна спати на снігу без ризику відморозити кінцівки. Теплим хутром вважається хутро лами і верблюда, проте воно досить важке, щоб з нього виробляти одяг для щоденного використання.
 
Шуби для чоловіків на Русі були досить популярні. Зазвичай їх шили зі шкіри:

  • ведмедя;
  • видри;
  • соболя;
  • овчини;
  • бобра.

Для жінок найчастіше використовували хутра:

  • лисиці;
  • вівці;
  • соболя;
  • кози.

Ковдри для їзди в санях робили з цілої ведмежої шкури. Зрозуміло, що хутра ведмедя, бобра і овчини і тоді і зараз вважаються найтеплішими. Однак овчина тодішнього часу сильно відрізняється від сучасного мутона. Це була шкура з товстою шкірою і нестриженим волосяним покривом. Важка, як обладунки середньовічного лицаря. Знайти таку шубу сьогодні можна хіба в глухому селі, де ще живуть умільці по самостійному виробленні таких шкур. Що стосується хутра ведмедя і видри - сьогодні ці звірі досить рідко зустрічаються в природі, а значить і в хутряних магазинах теж. Про хутро бобра можна сказати, що сучасне вироблення його розтягує, стриже і вискубує для легкості. Тому, по можливості зберігати тепло, воно прирівнюється до лисиці і нутрії.

Традиційні російські лисиця, песець і соболь - це теплі і досить легкі хутра. Тому й улюблені раніше багатьма покупцями для справжньої російської зими.
 
Хутряні вироби з ондатри, нутрії, нерпи, єнотовидного собаки, каракуля тепло зберігають набагато гірше. Вони, швидше за все, зігріють модниць в невеликих містах в Середній смузі Росії, але вони досить важкі, крім єнотовидної собаки.
 
Для теплої погоди добре підійдуть шуби з щипаной нутрії або тхора. Це як пальто для міжсезоння. У разі сильних морозів - свою господиню вони зігріють мало.

Сучасний мутон і стрижений козел будуть теплішими через свою підкладки. У такій шубі можна почати мерзнути вже в 10 - 15 ° С.
 
Білка, заєць, кролик і бабак тепло практично не тримають. Проте, похизуватися в таких шубках в південних регіонах нашої країни можна запросто. Там сніг взимку досить велика рідкість. Для такого хутра - саме те!
 
Хутро крота для збереження тепла взагалі не годиться. Що б не говорили продавці таких шубок. Краще надіти шкіряну куртку - вона зігріє вас більше.

Порівняно недорогі шуби з нестриженої вівці і кози можуть бути теплими, якщо шкурка не розтягнута. В іншому випадку вироби швидко виходять з ладу, та й тепло тримають слабо. Найчастіше їх роблять місцеві умільці зі шкір своїх же власних овець або кіз.

Шиншила або горностай вважаються хутром для еліти. Тому говорити про збереження тепла не має сенсу. Стояти на зупинці в очікуванні громадського транспорту їх власницям навряд чи доведеться. Щури, кішки і собаки за часів країни Совєтів були досить популярними тваринами для створення з їх шкур хутряних виробів. Сьогодні такі хутра дуже важко зустріти на прилавках магазинів. Розводити ж, як норку або песця, таких тварин в Росії заборонено згідно із законом.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: Как вернуть девушку?

КОМЕНТАРІ